Пускат под гаранция арестуваната жена със зелените очи от "National Geographic"

ОFFNews 31 октомври 2016 в 14:34 4322 0

Афганистанката, увековечена на корицата на "National Geographic", ще бъде пусната под гаранция дни след като бе арестувана в Пакистан за фалшифициране на документи.

Шарбат Гула, чиито зелени очи я превърнаха в знаменитост, бе арестувана в северозападния град Пешавар в Пакистан на 26 октомври заради притежание на фалшифицирани документи за самоличност. 

"Мисля, че ще трябва да преразгледаме случая, защото тя е жена и трябва да погледнем от хуманна гледна точка", заяви пакистанският вътрешен министър Чудри Али Хан, цитиран от Радио Свободна Европа. Той допълни, че националната следствена служба  трябва да уреди пускането под гаранция възможно най-скоро. 

"Ако оттеглим обвиненията срещу нея, депортираме я или й дадем временна виза, за да напусне Пакистан, ще трябва да снемем и обвиненията срещу длъжностните лице, които са издали фалшивия й документ за самоличност. Те са истинските виновници и не искам по никакъв начин да им дам да се измъкнат", допълни министърът.

44-годишната Гула е сред 1,4 млн. афганистански бежанци в Пакистан. Ако вината й бъде доказана, я грозят до 14 години затвор и 5 хиляди долара глоба

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови