Привърженици на правителството нахлуха в парламента на Венецуела, има ранени депутати и журналисти

Александра Маркарян 05 юли 2017 в 21:19 4157 0

Снимка Ройтерс

Група агресивно настроени поддръжници на венецуелското правителство проникнаха в контролирания от опозицията парламент и раниха няколко депутати и журналисти, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

До инцидента се стигна след специално заседание на парламента по повод Деня на независимостта на страната. Чути са няколко експлозии, които може да се дължат на фойерверки, хвърлени в парламентарната сграда в центъра на Каракас, предаде Ройтерс, позовавайки се на очевидци.

На телевизионни кадри от мястото на събитието се виждат двама опозиционни депутати с окървавени лица.

Нахлулите хора в градините на парламента са десетки, някои от тях крият лицата си зад качулки. Те носят палки и са облечени в червено, цвета на управляващата партия, съобщава Франс прес.

Миналата седмица венецуелския президент Николас Мадуро съобщи, че сградата на Върховния съд в Каракас е била нападната от хеликоптер. Най-малко една граната бе била хвърлена по сградата, но не експлодира. След това нападащият хеликоптер е прелетял над сградата на вътрешното министерство. По данни на Ройтерс хеликоптерът е полицейски, а нападението бе извършено в момент, когато 54-годишният президент говореше на живо по държавната телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови