Присъдата на Савченко влезе в сила, тя обявява гладна стачка

OFFNews 05 април 2016 в 05:16 3293 1

Снимка Архив

Присъдата на украинската военнослужеща Надежда Савченко влиза в сила от днес, тя обяви, че започва гладна стачка от утре, за да бъде върната от Русия в Украйна. 

Пилотът Надежда Савченко бе осъдена на 22 март, тя трябва да излежи 20 години и 4 месеца, защото вече е прекарала година и осем месеца в ареста. Главната прокуратура на Украйна пък заведе наказателни дела срещу съдиите и прокурорите на Руската федерация, които водеха делото срещу Савченко.

Адвокатът на Савченко - Марк Фейгин, е публикувал в социалната мрежа изявление от името на своята клиентка, в което се казва, че тя няма да приема храна и вода, докато не бъде изпълнено желанието й да се прибере в Украйна, съобщи Униан. 

В съда не е постъпило искане за обжалване на присъдата от нито една страна по делото "Савченко", съобщи РИА Новости, като цитира прес-секретара на Донецкия съд в Ростовска област Юлия Калачева. така прсъдата влезе в сила в полунощ. Три сценария са възможни оттук нататък - Савченко да излежи присъдата си в Русия, да бъде заменена за руски граждани, осъдени или арестувани зад граница или да бъде екстрадирана да излежи наказанието си в Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews