Quantcast

Премиерът на Македония връчва оставка до няколко часа (видео)

Георги Савчев Последна промяна на 14 януари 2016 в 23:08 2919 2

Никола Груевски

В телевизионно обръщение тази вечер премиерът на Македония Никола Груевски обяви, че ще подаде оставка в петък.

Самите вие знаете и чувствате, че нашата страна прекалено дълго е в политическа криза. Миналото лято четирите най-големи политически партии, заедно с посредниците от международната общност, сключиха договор за преодоляване на кризата. Договорът предвижда и временно оттегляне на премиера, 100 дни преди парламентарните избори. Изборите трябва да се насрочат за 24 април, каза Груевски.

Утре сутринта ще изпратя до председателя на Народното събрание на Македония писмото с моята оставка, обяви лидерът на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ.

Вие, гражданите на Македония, ще кажете ясно и категорично вашето мнение на предстоящите избори, заяви Груевски.

На практика, макар и неофициално, той и партията му ВМРО-ДПМНЕ от утре започват кампанията си за парламентарния вот.

До провеждане на изборите Македония ще бъде управлявана от служебен кабинет, но преговорите между четирите най-големи политически партии в страната за състава на преходната власт, проверките и промените в избирателните списъци, както и за насрочването на вота текат бавно и неефективно.

Все още не е постигнато съгласие и кой ще е служебният премиер на Македония.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2016 в 13:46

Не съм съгласен. Масата хора, които питам, го харесват. Аругментите се въртят около глупости от сорта "Няма друга алтернатива.", "Той прави нещо, за разлика от другите."

Проблемът е в народа, управляващите са следствие от (без)действията му.
Ако има оставка и избори, пак герб ще са на първо място.

14.01 2016 в 23:56

A нашият псевдо премиер редактира вот с дописване на цифри, фалшифицира подписи, слугува за порции на турчин и ни заплашва с ДПС и дестабилизация на държавата. Един вид заради нас е на власт нищо че не го искаме, а и 500-те анкетирани от Галъп твърдят че сме го искали де.

Днес беше редно и Боко Тиквата да постъпи като всеки доблестен управленец и доброволно да подаде оставка. След провалената съдебна реформа с Гоце и Пеески, аудио записа с признание, че сам избрал главния прокурор сега и сам показа че влияе чрез доносници и във ВСС и пак нищо само покрещя и обвини другите.

Апатията в обществото е тотална - това се видя днес.