Скопие осъмва с палатков и контра-палатков лагер

Георги Савчев 19 май 2015 в 01:32 3789 9

Георги Савчев, специален пратеник на OFFNews в Скопие

Час след края на контрапротеста "в защита" на правителството на премиера Никола Груевски поддръжници на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ обявиха, че ще нощуват пред вратите на парламента.

Близките до властта медии определят активистите като "пазители на демокрацията и изборната воля".

Така центърът на Скопие ще осъмне с протестни и контрапротестни палатки - лагерът на опозицията от вчера е пред сградата на правителството, а в момента се издига палатков лагер в защита на Груевски пред парламента.

Активисти, близки до ВМРО-ДПМНЕ, твърдят, че най-малко 500 души са готови да спят "пред Собранието", докато "премине заплахата за националните интереси, която идва от опозицията и Сорос".

От своя страна активистите на опозицията вече обявиха, че ще останат "пред Владата", докато премиерът Никола Груевски не подаде оставка.

Контрапротестът "в защита" на управляващата в Македония партия ВМРО-ДПМНЕ събра тази вечер десетки хиляди поддръжници на премиера Никола Груевски пред сградата на парламента в Скопие.

"Големиот народен собир" на ВМРО-ДПМНЕ идва в отговор на мащабния протест на опозицията в неделя и поредицата от оповестени телефонни разговори от Социалдемократическия съюз на Македония, които разкриват политически и бизнес афери на управляващите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!