Пред изборите в САЩ '2016: Тръмп води в битката за републиканска номинация

OFFNews 23 декември 2015 в 17:36 5367 7

Тръмп

Снимка Архив

Републиканецът Доналд Тръмп често изпъква със скандални и популистки изявления, които засега му носят носят одобрение в партията.

Милиардерът Доналд Тръмп приключва 2015-а като водещ в надпреварата за кандидат президент на САЩ от Републиканската партия, сочат оповестени днес от Си Ен Ен социологически данни. Номинацията предстои през 2016 година, когато са и президентските избори.

Зад Тръмп застават 39% от републиканците и клонящите към тях избиратели, показва проучването, реализирано от 17 до 21 декември сред 1018 души. Неговата популярност устойчиво расте от юли насам, а този месец тласък й даде и представянето му в телевизионна дискусия.

Втори, но много назад е сенаторът от Тексас Тед Круз, одобрен от 18 на сто. Той печели два пункта в сравнение предишното допитване – през ноември, и за първи път се откъсва съществено от останалите 15 кандидати за номинацията.

Най-близо до него са прочутият неврохирург Бен Карсън и сенаторът от Флорида Марко Рубио – те имат по 10%. Джеб Буш, брат на експрезидента, е на седма позиция с 3 на сто одобрение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови