Доналд Тръмп поиска да се забрани достъпът на мюсюлмани до САЩ

OFFNews 08 декември 2015 в 19:40 4184 6

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп поиска да се забрани достъпът на всички мюсюлмани до САЩ след стрелбата в Калифорния.

Това обяви бизнесменът в изявление на щаба на Тръм. По-късно Тръмп повтори искането си по време на митинг в Южна Каролина.

Той подчерта, че забраната трябва да продължи, докато властите не разберат какво е тяхното отношение към страната.

Докато успеем да разрешим и да разберем този проблем и опасната заплаха, която представлява, страната ни не може да става жертва на ужасни атаки на хора, които вярват само в джихад и които нямат здрав разум и уважение към човешкия живот, казва Тръмп в изявлението си.

От щаба на кандидата за президент обявиха, че искането важи за всички мюсюлмани, които искат визи, както и за туристите, които искат да влязат в страната.

От Белия дом побързаха да се обявят против изказванията на Тръмп, като подчертаха, че коментарите му противоречат на ценностите и националната сигурност на САЩ.

Тръмп опитва да си играе със страховете на хората, за да получи подкрепа в своята кампания, коментира говорителят на Белия дом Джош Ърнест .

Критики към Доналд Тръмп отправиха и други кандидати за президент на САЩ – от републиканеца Джеб Буш и фаворитката за номинация на демократите Хилари Клинтън.

"Влизаме в сферата на фашизма. Трябва да бъде обезпокоително не само за американските мюсюлмани, но и за всички американци, че водещ президентски кандидат на републиканците е направил едно в същината си фашистко изявление", обяви директорът на Съвета за американско-ислямски отношения Ибрахим Хупър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews