Канада напусна преговорите за СЕТА

ОFFNews Последна промяна на 22 октомври 2016 в 07:55 18913 22

Търговското споразумение между ЕС и Канада е пред провал, след като канадският министър на търговията Кристия Фриленд напусна в петък преговорите в Белгия, заявявайки, че съюзът е неспособен да подпише сделката. 

Фриленд се срещна с представители на регионалния парламен в белгийската провинция Валония, която се противопоставя на сделката. За да тя бъде финализирана, всички членки на ЕС трябва да я одобрят, но Брюксел не може да направи това без съгласието на всички белгийски провинции. 

"За мен и за Канада е видно, че Европейският съюз е неспособен да сключи международно споразумение дори с държава с европейски ценности като Канада", коментира Фриленд, цитирана от Би Би Си. Тя добави, че е разочарована, но счита сделката за невъзможна. 

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че ще се срещне с Фриленд и валонския премиер Пол Манет днес, за да се справи с критичната ситуация. Говорител на канадския министър потвърди, че тя вся още е в Брюксел, но не даде уверението си, че срещата ще се проведе.

От това дали СЕТА бъде подписано зависи и отпадането на визите за Канада за българските граждани.
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25215

23

Лопе де Вега

23.10 2016 в 14:13

Така вече е по-добре и по-точно. Доброто оставя следи. Нека се умножава, нека следващите поколения живеят мирно и по-добре. Само че аз съм от тези, които виждат чашата наполовина празна, а в швейцарското сирене - само дупките!

Оставам сърдечно Ваш,

Л.де В.

Поздрав!

25215

21

Лопе де Вега

23.10 2016 в 10:05

Принцесо, принуден съм да кажа - да, бе. Светли миши и човешки мечти! Докато има хора ще има и човешки недостатъци, оттам и престъпления. Просто не сме еднакви и не сме равни. Не сме равни и няма да бъдем дори пред законите. Само и единствено в деня на претеглянето на греховете ще се изравним до получаването на присъдите. Описаната утопия ще се сбъдне само ако човечеството започне да се възпроизвежда на конвейер само с две матрици - мъжка и женска. Ама няма да има ЛГБТ и пр. джендери-бендери, не ли?

Поздрав!