Плевнелиев ще говори на Общото събрание на ООН

OFFNews 16 септември 2016 в 17:11 4341 4

Държавният глава Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в САЩ от 18 до 23 септември за участие в 71-вата редовна сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации, съобщиха от Президентството.

В централата на ООН в Ню Йорк българският президент ще вземе участие в събития на високо равнище, като акценти на дискусиите ще бъдат въпроси на миграцията, хуманитарните дейности, Дневният ред за развитие до 2030 година.

На 71-вата сесия ще се обсъждат предизвикателства пред международната общност, свързани с увеличаването на миграционните и бежанските потоци, противодействието и предотвратяването на тероризма и насилствения екстремизъм.

На 18 септември в Генералното консулство на България в Ню Йорк президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с представители на българската общност, а на следващия ден в централата на ООН ще се проведе среща на високо равнище по мигрантските и бежански потоци. Българският държавен глава ще вземе участие в дискусиите и ще направи изказване в рамките на пленарното заседание на форума.

На 20 септември президентът Росен Плевнелиев ще участва в Общия дебат на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН. Заедно с лидери от цял свят президентът Росен Плевнелиев ще отбележи първата година от приемането на Дневния ред за устойчиво развитие до 2030 г. Предвидено е също така участие на държавния глава в събитие на високо равнище по влизането в сила на Споразумението от Париж за климатичните промени.

На 22 септември, четвъртък, президентът Росен Плевнелиев ще направи изказване в рамките на Общия дебат на 71-вата сесия на Общото събрание на ООН. Българският държавен глава ще говори първи от високата трибуна на ООН в 15.00 часа местно време.

Същия ден президентът Росен Плевнелиев ще даде традиционен прием по случай Деня на независимостта на България.

В Ню Йорк държавният глава ще проведе поредица от разговори с държавни и правителствени ръководители, участници в сесията на ООН, както и с представители на международни организации.

В делегацията, водена от държавния глава Росен Плевнелиев, са включени заместник министър-председателят Румяна Бъчварова, министърът на външните работи Даниел Митов, постоянният представител на Република България при ООН Георги Панайотов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

4

Black Hex

17.09 2016 в 11:20

И като какъв ще обсъжда "Дневният ред за развитие до 2030 година"? Като отиващ си президент или бъдещ лектор на някоя от многобройните фондации на Държавния департамент?

10538

3

Black Hex

17.09 2016 в 11:18

Подскачащото бримсби и националният герой на българщината Левски в едно изречение. Какво светотатство!

13056

2

Какавидков

17.09 2016 в 10:23

Плевнелиев беше най добрия президент който сме имали. Направи всичко честно и почтено за страната си, и увисна на кутевия плет като Левски. С достойнство.
Нататък знаем. В държава на попкръстювци се празнува годишнина от обесването.