Пилоти на Ryanair отказаха извънреден труд, не искат и бонуси

OFFNews 21 септември 2017 в 09:12 5264 0

Група пилоти на предизвикалата огромен хаос заради масово отменени полети нискотарифна авиокомпания Ryanair отказаха да работят извънредно. Те отхвърлиха предложението за още дни труд срещу премии, пише Би Си Си.

2 100 полета бяха отменени заради "объркване" на екипажите през уикенда.

Представители на пилотите от 17 от 80-те европейски бази на компанията (включително Германия, Италия, Холандия, Белгия и Швеция) заявяват в писмо до работодателите си, че повечето от тях не са "ентусиазирани" да приемат предложението за още работа срещу още пари. Вместо това те искат нови договори и по-добри условия на труд.

Ryanair предложи на капитаните еднократно допълнително заплащане в размер на 12 000 паунда, а на вторите пилоти - по 6000 паунда.

В отговора на екипажите обаче се казва: "Пазарът на пилотите се променя и Ryanair има нужда да промени начина, по който работят пилотите и мениджмънта, за да осигури стабилно бъдеще за всички".

Нови договори, пишат още те, биха спрели много колеги да напуснат. Пилотите са дали срок на авиокомпанията до утре, за да отговори. Това е единственият им шанс да подобрят условията за работа, коментира пилот, цитиран от Би Би Си.

В момента компанията губи толкова бързо пилоти, че не може да смогне да ги замени навреме с нови.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови