Папа Франциск защити гейовете

Последна промяна на 29 юли 2013 в 17:04 1652 9

Папа Франциск. Снимка: БГНЕС
Папа Франциск. Снимка: БГНЕС

Гейовете не трябва да бъдат съдени и маргинализирани. Това заяви папа Франциск на връщане от посещението си в Бразилия, съобщи Би Би Си.

„Ако човек е хомосексуалист, търси Господ и има добра воля, кой съм аз, че да го съдя?“, посочи папата.

Позицията на Франциск показва много по-голяма благосклонност към хомосексуалистите в сравненние с неговия предшественик папа Бенедикт XVI.

Папата коментира обаче, че позицията му в никакъв случай не е лобиране в подкрепа на гейовете.

„Проблемът не е в това да имаш такава ориентация. Ние трябва да бъдем братя. Проблемът е в лобирането за тази ориентация или лобирането на алчните хора и политиците, масонските лобита. Това е най-големият проблем“, каза папа Франциск.

Папата коментира и темата за жените свещеници. Църквата не го позволява, но ролята на жените не бива да се ограничава, посочи той. „Не можем да ограничим ролята на жените само до благотворителност, трябва да има повече“, допълни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.07 2013 в 08:47

Няма различни гледни точки, истината е една. Има ги само в бтв, но май и там се прокарват гледните точни на само някой/някои. Християнството го има, колкото и да се опитват да го разрушат.

http://pravoslavie.domainbg.com/02/eretici-ili-sestra.html

30.07 2013 в 02:54

Не. Това обяснява защо християнството вече не съществува, а исляма, източните религии, и всякакви странни безумия са във възход.
Простолюдието обича реда, и всичко да е ясно. Може - не може, правилно - неправилно, нататък по списъка. Черно - бяло.
2 000 години християнството е отговаряло на въпросите адекватно на очакванията, и е обяснявало как е правилно. А за 20 години се обръща срещу собствената си доктрина. И на кого е нужна такава хилава идея?
Сам съм кръстен, източно-православен. От тая гледна точка всички версии на християнството на запад от Балканите са ерес. С мойта биография и образование е смешно да съм религиозен, но ако някой поставя въпроса така - то аз съм от другата страна.

30.07 2013 в 00:59

Спокойно, ще ти разрешат да се вземете с твоя другар.

29.07 2013 в 23:16

Най-накрая да дойде някаква макар и завоалирана подкрепа за Станишев!

29.07 2013 в 22:02

http://pravoslavie.domainbg.com/02/eretici-ili-sestra.html

29.07 2013 в 21:34

Ами християнство си се нарича. Все едно да кажеш че православието ако беше по-по-най щеше да се нарича християнство. А то си е "православие", една от разновидностите на християнството.

Католическата църква признава православното кръщене. Повечето православни признават католическото, ако и да не го афишират много тоя факт. Тия дето "не променят нито една буква" или поне така си мислят, се наричат старостилци, старообрядници и какви ли още не - и ги има като течения и в православието, и в католическата църква. И всеки от тях има свои виждания за това кои най-важни букви не е променил. Те също са християни.

И отделно ги има и протестантите в десетките им варианти и разновидности - тях и православни, и католици високомерно ги наричат "секти" (и не ги признават), ама те си се имат за християни и нищо не може да ги разубеди. Те пък (повечето) признават и католици, и православни, и повечето от другите протестантски деривати - голяма работа, че си клиент на конкуренцията, нали не си безбожник, а за другото са склонни да преговарят.

29.07 2013 в 20:11

Проучи малко въпроса и тогава коментирай кое какво е. Християнството е християнство. Християнството е да следваш писанието и да не го променяш в нито една буква. Католицизмът не трябва ли да се нарича християнство, ако то е такова. Пъпеш и диня - пъпешът не е диня и динята не е пъпеш.

29.07 2013 в 19:35

Католицизмът Е християнство. А проблемите на християнството не са в пенделите.

29.07 2013 в 17:53

Това поредното доказателство ли е че католицизмът се противопоставя на християнството? Католицизмът ерес ли е? Католиците да се събудят и да приемат християнството.