Папа Франциск: Чувствам се като грешник

OFFNews 02 декември 2015 в 21:47 3228 2

ПапаФранциск

Снимка Архив

Папа Франциск неведнъж е правил впечатление с особен смирен и скромен живот.

Папа Франциск призна, че е грешник, съобщи dariknews за интервю за Светия отец. Той освен това е призовал за „революция на нежността” на фона на всички новини за жестокост и зверства, предадоха ДПА и АП.

„Аз съм грешник, чувствам се като грешник, със сигурност съм такъв. Дори сега допускам грешки и извършвам грехове”, казва Франциск пред ватиканското седмично списание „Кредере”.

Това признание може би е неочаквано за личност, която по презумпция е непогрешима, отбелязва ДПА. Според католическата теология обаче тази непогрешимост се отнася само за вярата и морала, проповядвани от папата, а не за всичко, което той може да каже или напише.

Папата изрази съжаление, че Църквата се е поддала на изкушението да възприеме твърда линия и да набляга само на моралните норми. В резултат „толкова много хора останаха извън” нея, е подчертал той.

Папата е дал интервюто по повод започващата на 8 декември Юбилейна година на милосърдието, която ще продължи до 20 ноември догодина. Това събитие е специален повод за католиците да отидат на поклонение и да потърсят прошка за своите грехове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!