Папа Франциск призова италианците да не отблъскват имигрантите

ОFFNews Последна промяна на 21 юни 2015 в 16:49 2358 4

Папа Франциск призова всички италианци да не отблъскват имигрантите. Той осъди и мафиотските договорки и корупцията, която почти се е превърнала в "норма", предаде Франс прес. 

Това стана по време на посещение на папата в град Торино, разположен в индустриална зона от Северна Италия. Именно от там произлизат и италианските предци на светия отец. Той посети Торино заради поклонението пред Торинската плащаница, изложена на показ в катедралата "Св. Йоан Кръстител", което приключва след три дни. Папата се поклони пред реликвата, която по думите му напомня за "всеки страдащ и преследван несправедливо".

По време на днешната молитва на площад "Пиаца Виторио", на която присъстваха около 60 000 вярващи, папа Франциск сподели, че е "внук" на областта Пиемонте, откъдето семейството му е емигрирало в Аржентина преди да той бъде роден.

Папата изрази и огромното си недоволство от демонстрациите срещу имигрантите и то в момент, в който в Европейския съюз (ЕС) има разногласия във връзка с приемането им.

"Ако имиграцията засилва конкуренцията в икономиката, те не носят вина, тъй като са жертви на несправедливостта, на икономиката, която ги отхвърля, и на войните. Човешки същества не бива да бъдат третирани като стока!", каза папа Франциск.

Той призова: "Не на корупцията, тъй често срещана днес, че сякаш е станала нормално поведение, не на мафиотските договорки, на измамите, на подкупите".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.06 2015 в 09:41

А Ватикана колко пари ще отпусне за интеграцията им? Всички знаем, че в трезорите им е фрашкано с пари и ценности, да не се правят на ощипани.

21.06 2015 в 17:31

Обикновените италианци обаче не искат страната им да бъде заливана от тоя МЪТЕН ПОТОК НЕИНТЕГРИРАЩИ СЕ мангусти.

Както и всички нормални европейци, освен платените от дедо Дьорд Шорош и Отровено обощество гьобелсови пропагандисти, насърчаващи това цунами от икономически емигранти, които унищожават европейската цивилизация.

Вместо Европа да цивилизова дивотията от Близкия Изток, Африка и Азия, тея сега нахлуват на глутници, за да подивее окончателно и Стария Континент. Тогава да видим къде ще емигрират, като осерат целия свят? Омерзен съм.

21.06 2015 в 17:19

Папата трябва да работи с "божествена намеса" - работата му е да се моли и разчита на божията милост, а не да издава нареждания на светската власт. Ако вярваш в своя бог, отче, моли се на него ТОЙ да спасява бежанците, а не работещите италианци, които и сега са затънали в дългове.

Повечето от тези 60 милиона бежанци са от "религията на мира". Мюсюлманите не се интегрират, защото не желаят. Голяма част живеят на социални помощи, защото тяхната религия ги учи, че неверникът трябва да работи за правоверния. Неверниците трябва да робуват на мюсюлманите - така учи Коранът. А правоверният има друга работа - да води джихад и налага шариат (закона на аллах) по целия свят, за да настъпи световната справедливост.

21.06 2015 в 17:15

Ами приюти ги във Ватикана бе, лицемер! Продай си всичките златни церемониални боклуци, дай християнски пример да те видим.