Папа Франциск призова италианците да не отблъскват имигрантите

ОFFNews 21 юни 2015 в 16:49 2963 4

Папа Франциск призова всички италианци да не отблъскват имигрантите. Той осъди и мафиотските договорки и корупцията, която почти се е превърнала в "норма", предаде Франс прес. 

Това стана по време на посещение на папата в град Торино, разположен в индустриална зона от Северна Италия. Именно от там произлизат и италианските предци на светия отец. Той посети Торино заради поклонението пред Торинската плащаница, изложена на показ в катедралата "Св. Йоан Кръстител", което приключва след три дни. Папата се поклони пред реликвата, която по думите му напомня за "всеки страдащ и преследван несправедливо".

По време на днешната молитва на площад "Пиаца Виторио", на която присъстваха около 60 000 вярващи, папа Франциск сподели, че е "внук" на областта Пиемонте, откъдето семейството му е емигрирало в Аржентина преди да той бъде роден.

Папата изрази и огромното си недоволство от демонстрациите срещу имигрантите и то в момент, в който в Европейския съюз (ЕС) има разногласия във връзка с приемането им.

"Ако имиграцията засилва конкуренцията в икономиката, те не носят вина, тъй като са жертви на несправедливостта, на икономиката, която ги отхвърля, и на войните. Човешки същества не бива да бъдат третирани като стока!", каза папа Франциск.

Той призова: "Не на корупцията, тъй често срещана днес, че сякаш е станала нормално поведение, не на мафиотските договорки, на измамите, на подкупите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови