Пак с чук по главата: Екзекутираха осъден, защото войниците му дезертирали

OFFNews 05 декември 2022 в 09:47 11876 4

Виктор Севалнев
Екзекутираният Виктор Севалнев.

Излезе втори случай, при който руснаците са убили с чук по главата завербуван затворник. На съпругата му е било доставено тялото му с разбит череп. По същия начин ЧВК Вагнер наскоро уби друг осъден Евгений Нужин, който бе върнат от украински плен.

Според руското издание The Insider на 20 ноември редник Виктор Севалнев, който командва 7-а мотострелкова рота на така наречената народна милиция "ЛНР", се обажда на съпругата си Лилия и казва, че го водят на разстрел. Командването решило да го екзекутира, защото войниците от ротата му дезертирали.

"Днес аз, утре друг, това е всичко. Те ни имат за материал за клане. Министерството на отбраната стреля по хора. Те знаят, че ние сме "Груз 200", нищо не сме. Искам да се върна там, където бях, но не ми позволяват. Ако знаех, че е такава война... Аз съм Севалнев Виктор Анатолиевич, роден на 27 септември 1979 г. Не изпращайте хора тук, това е достатъчно. Те искат да убият всички", казва Виктор в последния си телефонен разговор със съпругата си.

Тя е записала обаждането и записът е предаден на журналистите от The Insider.

На 1 декември чиновник от руското министерство на отбраната е съобщил на съпругата, че мъжът ѝ е загинал в ДНР на 25 ноември от рани от шрапнел и силен удар в главата.

"Изказвам съболезнования, съжалявам", казал той.

Севалнев е вербуван от представители на ЧВК "Вагнер" в колонията, където излежава присъдата си. Първо, "вагнерианците" вербуват сина му Олег, който е в затвора в същата колония. Мъжът умира и баща му отива на война. Подписва договор с Министерството на отбраната и през нощта на 3 срещу 4 октомври е транспортиран от колонията до мобилизационен лагер в Луганска област.

Сражава се в 7-а мотострелкова рота и когато командирът на ротата е убит, той става командир, защото има боен опит в Чечения. Скоро Севалнев дори е награден с медал за ротата под негово командване, която се измъкнала от обкръжение. През ноември обаче частта претърпява тежки загуби - част от войниците ѝ са убити, а останалите се разбягват.

Ръководителят на сайта Gulagu.net Владимир Осечкин, който предостави на журналистите данни за тази история, е сигурен, че Севалнев е бил екзекутиран по същия начин като "вагнеровеца" Евгений Нужин - с чук по главата.

Ръководителят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин обаче отрича да е екзекутирал Севалнев. Според него мъжът не се е сражавал като член на частната му армия.

"Ако се вярва на думите на представителя на Министерството на отбраната, който е прегледал починалия Севалнев, нараняванията по тялото му може да са резултат от удар с ковашки чук. Главата е ударена силно, като е счупен черепът", съобщи Осечкин.

Той също така отбеляза, че Севалнев може да е бил екзекутиран от "аналози на Вагнер" в ЛДНР и че отговорността за убийството му е на руското Министерство на отбраната.

"Цялата тази история е отговорност единствено на министъра на отбраната Шойгу и на главнокомандващия Путин, а Пригожин е тук, за да отвлича вниманието", смята Осечкин.

The Insider публикува и снимка на договорите, които подписват "затворниците". Тези договори не са сключени с Пригожин и неговата военна компания, а директно с руското министерство на отбраната.

Според правозащитничката Олга Романова до момента при нея има информация за 40 случая на "екзекуции" на осъдени, наети за войната.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  145

  4

  Джендо Джедев

  05.12 2022 в 12:19

  "Той също така отбеляза, че Севалнев може да е бил екзекутиран от "аналози на Вагнер" в ЛДНР и че отговорността за убийството му е на руското Министерство на отбраната.

  "Цялата тази история е отговорност единствено на министъра на отбраната Шойгу и на главнокомандващия Путин, а Пригожин е тук, за да отвлича вниманието", смята Осечкин."

  Кремълските псета започват да се ръфат. Явно още доста чукове ще има. Че и сърпове. Ама то като си със сърп и чук в главата - как да е иначе?

  -529

  3

  6екеr4о

  05.12 2022 в 11:33

  В Азия човешкиьят живот никога не е имал някакво значение, прав е г-н Морално Падение: УРОДИ!

  15914

  2

  поп Дръвчо

  05.12 2022 в 11:31

  По този начин пригожинците декларират, че могат да правят каквото си искат и нищо няма да им се случи.

  По принцип това е очевидно - участието в частна армия в Русия е държавна измяна и се наказва тежко, а Пригожин е не просто жив и здрав ами и ордени му дават.

  Обаче за редовия ватник такива дреболии нищо не говорят и затова - представления на живо с чук.

  Мутри, Сър...

  810

  1

  Отпадъкът на човешката цивилизация е депониран в Евразийската Кочина.Уроди.

   
  X

  Сърбия - приятел или враг