Откриха тялото на 12-годишно дете в Скопие, 16-годишно момче е в неизвестност

OFFNews 09 август 2016 в 11:43 2891 0

Откриха тялото на 12-годишно дете в Скопие, 16-годишно момче е в неизвестност

Късно снощи в скопския квартал Ченто е открито тялото на 12-годишното дете, което се издирваше от спасителните екипи след потопа в македонската столица.

Починалото дете е било с дядо си по време на обилните дъждове в събота вечер. Двамата са пътували с трактор, когато придошлата вода ги е помела, съобщава БГНЕС.

В момента спасителите издирват 16-годишно момиче, което e пътувало с баща си по време на трагедията. Бащата е успял да се спаси и е обявил детето си за изчезнало.

Според официалните данни до момента загиналите са 22 души. В спасителните операции участват и български екипи, които са ръководени лично от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Само през изминалия ден екипите на столична дирекция „Сигурност“ и на ПБЗН успяха да отводнят 17 сгради в македонската столица. Това не са малки къщи, а големи обекти, включително детски градини, училище, заяви за БГНЕС от македонската столица главен комисар Николай Николов. Операциите са доста тежки, но благодарността, която предизвиква работата на нашите хора ни задължава допълнително“, подчерта главен комисар Николов и добави, че „нашите момчета са ентусиазирани да помогнат“. Той отбеляза, че българският посланик в Скопие е осигурил добри условия за почивка на нашите спасители и пожарникари, за да могат да бъдат ефективни при оказването на помощ утре. Главен комисар Никола Николов участва в огледа на терен на съвместната организация по търсене и спасяване на хора и отводняване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови