Шефът на пожарната: Порой като в Скопие ще наводни само няколко подлеза в София

Новата магистрала взела най-много жервти

OFFNews 09 август 2016 в 10:25 6826 1

Снимка Правителствена пресслужба

За два часа в Скопие са се изсипали 93 л/кв.м. - дъжд колкото за цял месец. Ако в София обаче има такъв порой – най-много да се наводнят няколко подлеза и сгради.

Това коментира началникът на „Пожарна безопасност“ главен комисар Николай Николов пред Нова телевизия, чийто екипи са в града в помощ на македонците.

Всеки град си има своите специфики, София е много различна от Скопие, добави още комисар Николов.

Хората критикуват, но ние сме на малко по-високо ниво, коментира работата на българските служби комисар Николов.

Що се отнася до варненския квартал „Аспарухово“, където през 2014 година мощен потоп отне живота на няколко души, шефът на пожарната каза, че в Аспарухово нещата са били „арогантни“ – лошо строителство, къща в дерето и т.н.

А в Скопие кварталът, където са най-многото поражения от бурята, също е презастроен, има канализация, но и тя не е свършила необходимото, също така има грандомански строежи в центъра на историческото градче.

Магистралата на смъртта

Чисто нов участък от магистралата в Скопие се е оказал най-големият капан на смъртта по време на бурята.

Оказва се, че хората са спрели да изчакат пороя в колите си, но изведнъж е дошла приливна кална вода, която ги е потопила и удавила вътре в автомобилите, обясни още гл. комисар Николай Николов.

Цялата северозападна част на Скопие е засегната – 7 квартала и три села са в най-тежко положение, селата с най-много поражения са над магистралата.

Спасителите работят до последно, докато не се намери изчезналия човек, до последно има надежда, обясни Николов. Изчезналите хора се издирват със съоръжение, което ги търси с датчици.

Макар, че той смята, че е много малка вероятността да се намерят живи хора.

Николов прогнозира, че възстановяването на Скопие ще продължи дълго – трябва да се изчисти тинята, водата и да се дезинфекцира всичко.

Сред доброволците е и дама, на която всички се възхищават, както и двама депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

1

Лопе де Вега

09.08 2016 в 12:14

Бай, бабо, да не те среща мечка!
Наскоро го написах, но не мога да не се повторя. Нека не си пожелаваме да дойде и до нашите глави. Никой не знае какво е стане.

Поздрав!