Откриха нов вирус

OFFNews 21 февруари 2015 в 13:48 8244 6

В Център за контрол и превенция на заболявания (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) в Америка са открили нов вирус, който най-вероятно вече е взел първата си жертва, пише CNN.

Вирусът е кръстен "Бърбън" на окръга, в който е живял пациентът. Вирусът най-вероятно се разпространява от кърлеж или ухапване от насекоми.

50-годишен е мъжът, за който се предполага, че е починал от новооткрития вирус. През пролетта на 2014 г. той е претърпял множество ухапвания от кърлежи, докато е работил в градината на къщата си, пише в статия, публикувана във вестника на Центъра за контрол и превенция на заболявания.  

Човекът се разболял и отишъл на лекар. Три дни по-късно е приет в болница, а на 11-тия ден от болестта си е починал в следствие на сърдечен удар. 

Интересното е, че по време на престоя на починалия мъж в болницата, са направени множество изследвания за различни инфекциозни болести. Резултатите от всички били отрицателни. Тогава е изпратена кръвна проба до CDC и е открит новият вирус. 

Сред симптомите на мъжа са били: повишена температура, умора, обрив, главоболие, други телесни болки, гадене и повръщане. Той е имал и нисък брой кръвни клетки, които се борят с инфекциите и помагат за предотвратяване на кървенето. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови