Отказаха на американски университет да излъчва „Аллах Акбар“ от катедрала

ОFFNews 16 януари 2015 в 12:48 2531 9

Снимка Lance King

Параклисът Дюк

Евангелисти осуетиха намеренията на престижния американски университет "Дюк" да излъчва призив за мюсюлманска молитва от католическа катедрала. 

Плановете на училищните власти на университета били призивът да звучи от камбанарията "Дюк" на катедралата, която влиза в имотите на кампуса. Идеята била жест на институцията за религиозен плурализъм. Тя обаче срещнала обществен протест, организиран от Франклин Греъм, син на известния евангелизатор Били Греъм, който започнал кампания във Фейсбук срещу решението на училището, съобщава LATimes.

Мюсюлманските студенти, които представляват повече от 700 от 14,000 студенти на Дюк, вместо това ще се събират за молитва на тревната площ пред параклиса, преди да пристъпят към седмична служба.

Университетските власти първоначално планираха членове на мюсюлманската студентска общност да призовават за молитва ("Аллаху Акбар") по високоговорителя на кулата на параклиса.

"Дюк остава ангажиран за едно толерантно и гостоприемно отношение за всички негови студенти", каза Майкъл Шьонефелд, вицепрезидент по обществените отношения на университета. "Въпреки, че е ясно, че това, което беше замислено като опит за обединение, нямаше очакваният ефект."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!