Оцелял след стрелбата в Орландо: Матийн се смееше, докато стреляше

OFFNews 14 юни 2016 в 20:24 14501 2

Оцелял след стрелбата в Орландо разказа как се е преструвал на умрял, за да не бъде убит, докато Омар Матийн стрелял по падналите на земята хора. 

Енджъл Колън е бил прострелян на три места по време на трагедията в Орландо, при която загинаха 49 души, а 53 бяха ранени. 

Говорехме си с едно момиче, когато чухме изстрелите. Побегнахме, аз бях ранен на три места, включително в крака, затова паднах. 

"Опитах да се изправя, но не успях. Всички започнаха да бягат, стъпваха върху нас. Кракът ми беше счупен, така че вече съвсем не можех да ходя. Просто лежах, докато бягаха отгоре ми. Чувах само изстрелите – един след друг, викащи за помощ хора. По това време този мъж отиде в другата стая, чувах, че стреля и там", разказа Колън.

"След това чух, че се връща. Продължи да стреля хората на земята, за да е сигурен, че са мъртви. Притворих очи и го видях как стреля. Застреля момичето, което лежеше до мен, и си помислих: „Аз съм следващият, мъртъв съм“. Той стреля и по мен, но ме улучи в ръката и в крака. Аз останах да лежа, без да мърдам, за да не разбере, че съм жив. Той продължи да стреля още 5-10 минути", допълни той.

"Отиде в предната част и стрелбата продължи, но предполагам, че в този момент вече е стреляла и полицията.
Един полицай, иска ми се да помнех лицето му или да знаех името му, хвана ръката ми и ми каза, че това е единственият начин, по който може да ме измъкне, след което започна да ме влачи навън. Подът беше покрит със стъкла и докато ме влачеше, получих още наранявания. Остави ме на улицата, навсякъде имаше тела, ранени хора", разказа още Ейнджъл Колън.

По думите му Матийн е бил спокоен, докато стрелял, и дори се усмихвал и се смеел. 

"Този човек трябва да е бил безчувствен, безскрупулен. Не знам как можа да направи такова нещо", каза още Ейнджъл Колън. 

Според полицията много от жертвите са застреляни в главата. Един от пострадалите също е ранен в главата и в момента се намира в реанимация. 

Колън разговаря с журналистите седнал в инвалидна количка. Той благодари на персонала на болницата, в която е настанен, като подчерта, че те не се отделят от него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13924

2

ScrewIslam

15.06 2016 в 08:56

Изродът не само се е смял. Крещял е "Алаху акбар".
Това е бойният вик на превъзходство. Означава "Алах е ПО-велик".

"Расата" на умма (световното мюсюлманското семейство) превъзхожда всички останали. Точно като арийската раса в нацизма. Тази раса има една единствена задача: да подчини и помюсюлманчи целия свят. Всички средства са позволени - пропаганда, убийства, всичко. Алах награждава само убийците. Само убийците на неверници отиват моментално в рая.

77927

1

El Commandante

14.06 2016 в 20:43

It was worth it!

M.Albright