Quantcast

Осъдената на смърт християнка в Судан е освободена

OFFNews Последна промяна на 23 юни 2014 в 19:21 7492 5

Снимка Архив

Християнката Мериам Ибрахим, която бе осъдена на смърт заради вярата си, е освободена.

Това съобщи Али Елшариф, който е адвокат на жената. Той поясни, че смъртната присъда е била отменена от Суданския апелативен съд, съобщава Би Би Си.

„Освободили са я ... в момента се прибира в къщи. Много сме щастливи от развръзката. Сега отиваме да видим г-жа Ибрахим“, допълни още Елшариф. 

Съпругът на Ибрахим Даниел Вани, който е също е християнин, очаква с нетърпение да види жена си свободна.

27-годишната жена, беше осъдена за 15 май от съда, че е изоставила Исляма, престъпление наказвано със смърт в Судан. Тя беше в затвора от февруари, заедно с двете си деца, като дори роди второто там.

Присъдата предизвика дълбоко възмущение сред международната общност, особено след като се разкри, че жената е била принудена да роди със оковани крака. САЩ, Германия, Франция и Великобритания дори изпратиха чрез посолствата си в Хартум остри протестни ноти до режима в Судан с призив да се зачита правото на религиозна свобода на всеки гражданин, както и на неговата воля да премине доброволно към друга религия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2014 в 14:29

До голяма степен съм съгласна с мнението на Ананасчето. :) Само да вметна, че ислямът не е религия уникална по рода си, а е чисто и просто надстройка над юдаизма. Така че всички, които цитират Стария завет, когато искат да повлияят на общественото мнение за нещо, примерно за хомосексуалността, радеят за приближаването на България към ценностите на Судан. :)

24.06 2014 в 13:11

Тази жена има късмет, че медиите разпространиха новината за варварската й присъда. Много други вероотстъпници от исляма нямат нейния късмет. Ислямът има само едно наказание за вероотстъпниците - смърт. Тази религия е уникална: вкопчена е в диващината на 8ми век, в регулираното насилие срещу жените, в рязането на крайници, в публични екзекуции с камъни и в общественото одобрение на садистичните убийства - на християни, евреи, хиндуисти и "недобри мюсюлмани". За 14 века ислямът не е направил дори малка стъпка в посока на хуманизма на съвременната цивилизация. Няма и да направи. Мохамед е бил педофил и жаден за кръв садист, а той е модел за поведение на добрия мюсюлманин. Няма друга религия, която да насажда такава омраза на човек срещу човека и да отнема правото на хората да състрадават.

24.06 2014 в 08:36

Незнам кой е писал статията,но е неграмотен.

23.06 2014 в 22:12

OFFNews, сменете прикрепената снимка към линка. Вместо тази на съпрузите излиза снимка на куче в клетка! Имах голямото желание да я пусна във фейсбук, тъй като съм един от подписалите петицията, но със снимка на куче, ще се въздържа!

23.06 2014 в 20:40

Най-добрата новина от много време насам!!! Бременна да получиш смъртна присъда, да родиш детето си без лекарска помощ в затворническата килия. Да те изкушават с предложение да смениш вярата си, за да те оставят жива и въпреки това да устоиш с гордост. Тази жена има кураж за десетки мъже.

Стискам палци да не я достигнат крайните ислямисти. Сигурно има такива, които са жадни да възтържестувна закона на Исляма.