Орбан иска ограничаване на имиграцията в ЕС

ОFFNews 12 януари 2015 в 13:00 11299 7

Премиерът на Унгария Виктор Орбан.
Премиерът на Унгария Виктор Орбан.

Имиграцията към Европа от страни извън нея трябва да бъде сериозно ограничена, поиска в неделя премиерът на Унгария Виктор Орбан в отговор на терористичните нападения във Франция от миналата седмица, предаде "Ройтерс"

Той произнесе думите си, след като присъства на марша в Париж, за да отдаде почит на 17-те убити при атаките на тримата ислямистки екстремисти, които са били родени във Франция от имигрантски семейства.

Смъртоносните нападения предизвикаха подем в антиимигрантските настроения в Европа, а Орбан, който и преди е призовавал за по-строг имиграционен контрол, заяви, че е крайно време Брюксел да стане по-твърд в позицията си.

"Не бива да гледаме на икономическата имиграция сякаш ни е от някаква полза, защото тя само ни носи проблеми и заплашва европейците. Следователно имиграцията трябва да бъде спряна. Това е унгарската позиция", категоричен бе той.

Единствено изключение според премиера трябва да бъде правено за хората, търсещи политическо убежище.

"Унгария няма да стане дестинация за имигрантите. Няма да го позволим - поне докато аз съм министър председател и това правителство е на власт. Ние не искаме да видим сред себе си значително малцинство, което има различни културни характеристики и история от нас. Искаме Унгария да си остане Унгария", заяви Орбан.

Според него настоящите малцинства в 10-милионната страна не са проблем за нея. 

Статистиките сочат, че около 350 000 унгарци работят в чужбина, най-вече в Германия, Великобритания и Австрия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews