Quantcast

ООН: Нечувано голям брой чужденци се бият за "Ислямска държава"

ОFFNews Последна промяна на 31 октомври 2014 в 15:04 8507 6

Военен парад на

Снимка Reuters.

Военен парад на "Ислямска държава".

Организацията на обединените нации предупреди, че безпрецедентен брой джихадисти от над 80 страни се стичат към "Ислямска държава" (ИД), съобщи "Гардиън".

Доклад на Съвета за сигурност на ООН посочва, че 15 000 души от цял свят са отишли до Сирия и Ирак, за да се бият на страната на "Ислямска държава" и други подобни групировки. Обезпокоително е, че някои хора са дошли от страни, в които преди не се е забелязвало наличие на джихадисти - Малдивите, Чили, Норвегия и т.н.

Въпреки агресивните мерки на Обама и въздушните удари срещу терористите ИД става все по-силна. 

"Числото на чуждестранните джихадисти, присъединяващи се към подобни групировки, от 2010 насам е в пъти повече от общата бройка на всички чужденци, подкрепили ги в периода 1990-2010 г.", се посочва в доклада, който разглежда Ал Кайда.

При това тази сметка не включва бойците от 80-те различни страни, стичащи се към Сирия и Ирак през последните месеци.

Според доклада ядрото на Ал Кайда наистина е слабо и залиняващо, но действията на САЩ и разпада на известната терористична групировка са довели до още по-силен бум на организации наследнички - предимно "Ислямска държава". Тези организации обаче не се интересуват много от действия извън собствената си територия, както беше Ал Кайда. Проблемът обаче е, че все повече и повече страни ще приютят свои граждани, които са опитни ветерани от войната в Сирия и Ирак.

ИД и Ал Кайда имат общи цели, но различен начин на постигането им и държание. Така например ИД се докосва повече до масите, до своите последователи, използва Twitter, Snapchat, Kik, Ask.fm, публикува снимки на котета, контактува със своите привърженици. Докато например последното видео обръщение на лидера на Ал Кайда трая 55 минути и бе доста по-традиционно ориентирано. По този начин ИД привлича повече и по-млади бойци към каузата си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.11 2015 в 03:27

Най-обичам дървени философи като pineapple дет виждам нещо, намислят си как да съшият квото са чули 'по телевизора' и почват да дрискат небивалици, продължавай да са излагаш тафталог забавен си ми тъп цървул

02.11 2014 в 18:29


ООН продължава да се държи неадекватно.
Няма нищо изненадващо в това, че джихадистите прииждат от цял свят. Те имат важна задача – да изградят ислямски халифат (шариатска държава) в ЦЕЛИЯ СВЯТ. Мюсюлманите се считат за една нация, един народ.
Ислямът като примитивна идеология не дели хората по национална или етническа принадлежност: светът се дели на две – правоверни- неверници. Едните са праведни, другите са грешници ПО РОЖДЕНИЕ. И правоверният трябва да избива неверниците. Ако не е в настроение да ги избива, правоверният е длъжен да паразитира върху тях. Да им взима децата, жените, парите, къщите, земите и всичко, което пожелае, да се гаври с тях, да ги унижава, бие, изтезава и обезкървява със всякакви средства, включително с безобразни данъци, и забрани за кариерно развитие.

Дори по-задълбочената категоризация в исляма е елементарна, защото създателят на тази идеология е бил неграмотен и примитивен садист, психопат и педофил. Категориите са много прости: 1. Мюсюлмани 2. Неверници 3. Жени 5. Хомосексуалисти 6.Негри.
В тия категории, коранът казва, че мюсюлманският народ е най-добрият народ (и затова ислямистите са толкова самодоволни и нагли), а всички останали са свине, маймуни, омразни на алах, и с две думи НЕ СА ХОРА. Затова няма по-садистично и чудовищно явление от ислямизирания фанатик. Той изпълнява волята на алах срещу „НЕ-ХОРАТА“.

Мюсюлманите от цял свят принадлежат на една нация, независимо дали живеят в Лондон или в Найроби. Практикуващите мюсюлмани много добре знаят, че са част от ИСЛЯМСКАТА НАЦИЯ, която има една основна задача възложена от садиста Мохамед – клане и подчинение на другите, на НЕ-ХОРАТА.

01.11 2014 в 08:47

Ционистите са умни хора. А от истински вярващите мюсюлмани няма по- тъпи. Обещават им, че като идат в рая ще бъдат крале и всеки един ще си има харем със стотици жени (иска ми се всички християни по света да бяхме така силно вярващи! ), въпреки че, да си представим една огромна държава и всеки един е крал... Тъпи говеда, че вярват на такива откровени глупости, но за сметка на това са много като хлебарки. Друга част участват в тази групировка от страх. Много мюсюлмани емигрират и, веднъж избавили се от тоя ужас, стават християни, защото не искат да имат нищо общо с някакъв си " бог", който проповядва толкова насилие

31.10 2014 в 21:46

Няма такова нещо, това е гнусна рашастанска путинова пропаганда. Четвъртия хилядолетен Райх има много приятели по света и ще просъществува вечно. Омерзен съм.

31.10 2014 в 21:39

Костов е виновен. Не взе мерки през 1999 година и сега целия свят страда. Ако не беше изтеглил сапьорите на Желю, сега ИД държава нямаше да съществува.

31.10 2014 в 16:15

Няма лошо. Така, като се себерат, много по-лесно ще ги ликвидират. Иначе като са разпръснати по нормалните държави трябва да ги гонят, преследват, че да внимават да не им нарушат правата ... не си е работа.