Quantcast

Обама заплаши да нахлуе в Сирия (видео)

Американският президент разпореди въздушни удари срещу "Ислямска държава"

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2014 в 07:49 15307 6

Американският президент Барак Обама обяви, че няма да се поколебае да предприеме действия срещу "Ислямска държава" такива, каквито бяха предприети от САЩ в Ирак.

Той разпореди извършването на въздушни удари в Сирия и още удари в Ирак в рамките на борбата срещу военната групировка "Ислямска държава".

В телевизионно обръщение към нацията, излъчено от Белия дом, Обама начерта стратегията си срещу "Ислямска държава", която контролира големи части от Сирия и Ирак, и обяви, че нито една групировка, която заплашва Америка, "няма да намери сигурно убежище" в никоя държава.

В изявлението си Обама заяви, че САЩ ще оглавят „широка коалиция” за борба с „Ислямска държава”:

"Днес, с новото иракско правителство и след консултации със съюзниците и Конгреса, мога да съобщя, че САЩ ще оглавят широка коалиция в борбата с терористическата заплаха. Нашата цел е ясна: ние напълно ще унищожим „Ислямска държава”, чрез комплексна и продължителна стратегия за борба с тероризма.

Първо, ние ще проведем систематична кампания от въздушни удари срещу тези терористи. Работейки с правителството на Ирак, ние ще разшрим усилията си отвъд защитата на собствените ни хора и хуманитарните мисии, така че да поразим цели на „Ислямска държава“.

Искам американският народ да знае, че тази война ще се различава от войните в Ирак и Афганистан. В нея няма да бъдат въвлечени американски боеви отряди, които да се сражават на територията на друга държава.

Борбата с „Ислямска държава” ще се води чрез използването на нашата авиация и чрез поддръжката за силите на нашите партньори на земята".

Вижте пълното изявление на американския президент:

Бойците на "Ислямска държава" се прочуха с жестокостта си. Те обезглавиха вражески войници и западни журналисти, заснеха убийствата и ги излъчиха.

Американският президент анонсира, че 475 души военен персонал ще бъдат изпратени в Ирак, но уточни, че те няма да участват в бойни мисии.

”Тези американски войски няма да участват във военни мисии – ние няма да се въвлечем в още една наземна война в Ирак”, каза Обама.

Обама обяви, че има намерение да внесе въпроса за борбата с „Ислямска държава” на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Решението за авиоудари по позициите на групировката „Ислямска държава” в Сирия ще бъде прието в „разумни срокове”, заяви представителят на Пентагона Джон Кирби.

Очаква се мащабният план за разгром на джихадистката групировка да излезе извън рамките на сегашната ограничена мисия, чиято цел е чрез въздушни удари да се защитят американските интереси в Ирак, съобщи Асошиейтед прес.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.09 2014 в 17:57

Offnews пак сте сложили заглавие дето не отговаря на истината и създава псевдо-сензации. В речта си Обама изрично казва, че няма да праща войници по земя "да нахлуят," а само ще бомбардира произволно от въздуха в Сирия. Активно издирва местни другарчета и регионални държави да му операт пешкира и да му водят битките. Хитро, нали?

11.09 2014 в 16:28

Грухтенето на свинете в блядската кочин все още не забранено!!!
--------
Тръгнало едно донецко куче към рашистан, митничаря го пита:
- Защо бягаш от Украйна?
- Щото съм гладно.
--------
Минало се един месец кучето се връща, митничаря го пита що се връща?
- И там съм гладно, ама в Украйна поне мога да гавкам.
-----------
Глистите -> гавкайте, гавакайте...докато все още можете!!!

11.09 2014 в 11:51

И така маймуна започна III-та световна война.

11.09 2014 в 11:37

Дедо,за да направиш нещо,трябва да го можеш

11.09 2014 в 11:10

Добре де САЩ ще окупират Сирия по своя воля. Какво точно ще спира Путин да нахлуе в Украйна :) пак по своя воля. Хъм имам чувството ,че сделката е САЩ тръгват на война в ИРАК и Сирия. ЕС трябва да възпира Путин да не направи това ,което САЩ реално ще правят в Ирак и Сирия. Имам чувството ,че Путин само чака САЩ да започне войната в Ирак и Сирия тогава ще удари Украйна към края на студената зимата.

11.09 2014 в 11:01

Изключително ми е интересно да се попита президента, а кой ФИНАНСИРА тези групировки, продава им оръжия, обучава ги и т.н. Щото се сещаме за още едни които станаха ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО- групировкта Ал Кайда, които се оказаха ,,обучени бойци" на САЩ против СССР, а после трябваше да ги самоликвидират щото станали ,,световна" заплаха. Да не се окаже че и тази групировка е ,,леко" създадена от вас, този път за да премахнете Асад, само че сега сценария пак да е същия и да трябва и нея да ликвидирате щото е станала ,,световна заплаха за мира". Ако е така, логично следва ВАС да ви премахнем, и тогава световния мир, барем бъде постигнат.