Quantcast

Обама: Тръмп не става за президент

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2016 в 16:00 3955 5

Продължавам да вярвам, че Доналд Тръмп няма да бъде президент. Причината - това е сериозна роля, която не е лесна, като воденето на толк шоу или риалити, каза Барак Обама, цитиран от CNN.

Обама направи неочаквано откровена оценка на кампанията за негов наследник, отправяйки критики още към кандидатите на републиканците Тед Круз и Марко Рубио.

Той намекна, че симпатизира на позицията на Хилъри Клинтън относно това колко е трудно да се приложат политически промени, които конкурентът ѝ в Демократическата партия Бърни Сандърс обещава и с които спечели много от партийния електорат.

Все пак фокусът на Обама беше насочен към Доналд Тръмп, обяснявайки, че президентството не е въпрос на поощряване и правене на необходимото, за да се озовеш в новините, а понякога се налага да правиш трудни избори, които много хора няма да харесат.

Според него, който и да го наследи, ще трябва да се съобразява с важността на поста и да вдъхва на чуждестранните лидери увереност, че знае имената им и нещо за страните, от които идват.

Обама също повдигна въпроса дали Доналд Тръмп е готов да стане главнокомандващ на армията. 

"Който заема тази позиция, в която се намирам в момента, има кодовете за изстрелване на ядрените ракети и може да изпрати 21-годишни момчета в битка. Трябва да се грижи банковата система да не се срине и често отговаря не само за САЩ, но и за 20 други държави, които изпитват проблеми или се разпадат и искат нещо от нас", подчерта той.

Доналд Тръмп не остана безмълвен към критиките и отговори на президента, заявявайки, че през двата си мандата Обама е бил слаб президент и че приема думите му като комплимент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2016 в 21:05

Интересно е кой го казва????!!!
САЩ заслужават най-сетне да получат далновиден, мъдър и решителен президент.
За едно съм сигурен - както дурак-обаманлията, така и хиларито изобщо не покриват тези критерии. Доказаха го осем години празни приказки и претакания от пусто в празно, започнати, но недовършени (защото са напълно неизпълними) реформи в здравния сектор, пълно отчуждаване на републиканците от политическия процес, множество политически назначения на съдии-активисти във Върховния съд които разстроиха и объркаха работата му в стремежа си за политически слугинаж. Затова е справедливо да се каже, че Тръмп е просто една ответна реакция връз крайнолевите, радикално червенеещи политики на обаманлията, който не предприе нищо в Сирия, не предприе нищо в Украйна, не предприе нищо в Ирак и Афганистан. От това по-губещ и пасивен президент, здраве му кажи. Американския народ не заслужаваше такова зло, особено пред алтернативата Джон Кери, който се доказа като мъдър и далновиден губернатор на щата Масачузетс. Който е бил там, помни - при Кери щатът процъфтяваше. После дойде обаманлият и назначи за губернатор аркадашчето си от юридическия факултет, крампона Девал Патрик, който за 2 години успя да изкара щатския бюджет от излишък в гигантски дефицит, след което предложи смайващо решение как да го покрие: дайте да строиме казина, че да им събираме данъци. Излишно е да казвам, че 10 години по-късно нито казината, нито данъците проработиха, а бостънската метро-система, която се сочеше за една от най-ефективните откъм разходи, затъна в огромни дългове. Така че, каквото беше управлението на Патрик за Масачузетс, същото беше на обаманлията за Америка. Ако изберат хилавата-ри, чакайте "мор оф дъ сейм", само че във влошен вариант.
псевдо БОДРУМЛИЯТА.

17.02 2016 в 20:01

Негрите не стават за президент. Доказано през последните почти 8 години.

17.02 2016 в 16:40

Ганювците и циганите пак са взели отношение по проблеми, за които никой не ги пита :)))

17.02 2016 в 16:10

Негър, педераст и мюсюлманин влизат в един бар.

Бармана казва: "Какво да бъде, господин Обама"?

17.02 2016 в 16:07

Добър, лош, само не е демократ!