Обама: Тръмп не става за президент

OFFNews 17 февруари 2016 в 16:00 4699 5

Продължавам да вярвам, че Доналд Тръмп няма да бъде президент. Причината - това е сериозна роля, която не е лесна, като воденето на толк шоу или риалити, каза Барак Обама, цитиран от CNN.

Обама направи неочаквано откровена оценка на кампанията за негов наследник, отправяйки критики още към кандидатите на републиканците Тед Круз и Марко Рубио.

Той намекна, че симпатизира на позицията на Хилъри Клинтън относно това колко е трудно да се приложат политически промени, които конкурентът ѝ в Демократическата партия Бърни Сандърс обещава и с които спечели много от партийния електорат.

Все пак фокусът на Обама беше насочен към Доналд Тръмп, обяснявайки, че президентството не е въпрос на поощряване и правене на необходимото, за да се озовеш в новините, а понякога се налага да правиш трудни избори, които много хора няма да харесат.

Според него, който и да го наследи, ще трябва да се съобразява с важността на поста и да вдъхва на чуждестранните лидери увереност, че знае имената им и нещо за страните, от които идват.

Обама също повдигна въпроса дали Доналд Тръмп е готов да стане главнокомандващ на армията. 

"Който заема тази позиция, в която се намирам в момента, има кодовете за изстрелване на ядрените ракети и може да изпрати 21-годишни момчета в битка. Трябва да се грижи банковата система да не се срине и често отговаря не само за САЩ, но и за 20 други държави, които изпитват проблеми или се разпадат и искат нещо от нас", подчерта той.

Доналд Тръмп не остана безмълвен към критиките и отговори на президента, заявявайки, че през двата си мандата Обама е бил слаб президент и че приема думите му като комплимент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!