Quantcast

Обама разреши въздушни удари срещу джихадистите в Ирак

OFFNews Последна промяна на 08 август 2014 в 07:23 2970 3

Президентът на САЩ Барак Обама разреши въздушни удари срещу джихадистите на “Ислямска държава” в Северен Ирак, за да се предотврати потенциален геноцид.

Ударите ще бъдат нанесени в случай, че джихадистите напреднат към Ербил - столицата на автономния Иракски Кюрдистан, където има американски дипломати и военни съветници. Взето е решение и за пускане на хуманитарна помощ с военни самолети за застрашените религиозни малцинства. Обама подчерта, че няма да изпраща сухопътни войски в Ирак, съобщи БНТ.

След закрито заседание тази нощ Съветът за сигурност на ООН призова международната общност да подкрепи правителството и народа на Ирак и да направи всичко възможно да помогне за облекчаването на страданията на населението. Дипломатическите реакции са отговор на съобщенията, че групировката „Ислямска държава” е превзела най-големия християнски град в Ирак – Каракош, а жителите му са били изтезавани.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.08 2014 в 12:16

Крайно време е ООН и САЩ да спрат инвазията на Ислямска държава. Ислямистите колят безразборно в Сирия, Ирак, Египет, Судан, Йемен и Пакистан - къде с организиран терор, къде със самодеен инидивидуален тероризъм. В Сирия набиха на кол отрязани глави на 50 сирийски войници!!! На мост! Публично! Демонстративно! Гордо! Напомня ми на кървавата вакханалия на башибозука преди близо 140 години в Батак. Изнасилват, палят живи хора, режат глави и ги ритат в прахта с горди викове "Алаху ахбар!". Злото набира сила и власт и завзема все по-големи територии.

Ако ООН, НАТО и САЩ не вземат мерки веднага, ислямът ще се разпространи неконтролируемо по целия свят като разсейки на рак. Включително и в Европа.

Ислямистите в момента масирано и приоритетно избиват евреи и християни, хиндуисти и будисти, а после се заемат с клане на братята си мюсюлмани (защото не са достатъчно добри мюсюлмани).

Бюрократите от ООН трябва да се размърдат и да финансират въздушни операции срещу Ислямска държава и всяка голяма ислямистка групировка по света.

Досега ООН наричаха законната отбрана на Израел "геноцид срещу палестинците" при жертви в рамките на стотици (в момента са близо 2 000 и включват общата цифра на загиналите палестинци - терористи от Хамас заедно с цивилните жертви) сякаш не забелязват, че само в Сирия досега са избити над 100 000 християни, а в Ирак жертвите на ислямските орди варират от 50 до 2000 ДНЕВНО през последните дни.

08.08 2014 в 08:50

Лошите американци...как смеят да заплашват добрите човечета от ISIS...те просто искат да си кастрират 7 годишните съпруги и да ни върнат обратно в седми век.


Коректорчето - без коментар.


То бива да си прост, бива да си ограничен, ама все си мислех че има някакъв лимит.

Някой хора просто трябва да се абортират на време, поне вече такива може да ги видят че ще са мозъчно изостанали след зачеването и да ги елиминират на този етап от развитие.


Пфу...то пък написах коментар.

08.08 2014 в 08:34

До ani

Анче,

Душицо тъпичка,

критиката ли те мори бе чедо?

Така е миличка. Годините не прощават никому.

Ама тази пуста критическа май, май най вече те е чукнакла в пихтията която се лопчи в тиквата ти, а ти си мислиш, че е мозък.

Не, не е мозък. Пихтия е. Вмирисана, вкисната воняща пихтията се люшка и лопчи в полукухата ти изкуфяла тиква на сбръчканото ти и с провиснала старческа кожа вретле Анче.

Айде сполай ти и да си пиеш редовно хаповете. Че комбинация критика със склерика е още по-страшна и жестока.