Обама: Най-доброто предстои (видео)

Николаос Цитиридис 07 ноември 2012 в 09:56 2288 0

Барак Обама на победната си реч, Снимка: ЕРА/БГНЕС
Барак Обама на победната си реч, Снимка: ЕРА/БГНЕС

 

 

„На тези избори вие, американските граждани, ни напомнихте, че пътят ни е труден, но сме способни да се изправим и да продължим. В сърцата си знаем, че за Съединените американски щати най-доброто тепърва предстои“, заяви в победната си реч президентът Барак Обама, след като изборните резултати му осигуриха втори мандат.

Речта си Обама държа пред хиляди екзалтирани поддръжници в McCormick Place Convention Center в Чикаго.

Той благодари на всеки американски гражданин, който е отишъл до урните за да гласува.

„Благодаря на всеки един от вас, който днес даде своя глас. Независимо дали гласувахте за Обама или за Ромни, вие изразихте мнение и гласът ви бе чут...Вие гласувахте за действия, а не за политика, както обикновено. Избрахте ни, за да се съсредоточим върху вашата работа, а не върху нашата. Но всичко това ние можем да направим, ако имаме вашата подкрепа“, заяви Обама.

„Нека не забравяме, че докато говорим в момента, по света има хора, които се бият за правото на глас“, призова 45-ият президент на САЩ.

Печелившият кандидат на демократите изказа признателност на екипа от предизборния си щаб и на всеки доброволец, който се е включил в кампанията му.

Особени благодарности той изрази към съпругата си Мишел Обама. Тя вероятно ги заслужава напълно, тъй като според политолозите харизматичната Първа дама е изиграла важна роля за преднината на своя съпруг.

„Нямаше да съм човекът, който съм в момента, без жената, която се съгласи да се омъжи за мен преди 20 години. Мишел, никога не съм те обичал по-силно. Чувствах се изключително горд, докато гледах как американският народ също се влюбва в теб и в качествата ти на Първа дама“, бяха думите на Обама.

Той запази духа на характерната си дипломатичност, като поздрави за добрата битка и опонента си Мит Ромни. Обама подчерта, че конкурентът му също е демонстрирал много важни идеи в кампанията си и изрази надежда, че двамата ще могат да работят съвместно за напредъка на САЩ.

Речта си президентът завърши с приповдигнат тон и патос, които накараха зала McCormick Place Convention Center да избухне в аплодисменти.

„Нашата държава има най-много богатства, но не това ни прави богати. Имаме най-мощната армия в света, но не това ни прави силни. Това, което прави Америка изключителна, са връзките, които обединяват нашето различно население. Тези връзки се основават на вярата в общото ни бъдеще. Правата, за които предците ни дадоха живота си, идват и със задължения. Сред тези задължения са любов, благотворителност, дълг, патриотизъм и това е, което прави Америка велика нация“, бяха заключителните думи на Барак Обама.

Ето и видео от победната реч на президента:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!