Нов кръг преговори между Киев и Москва в Турция

OFFNews 28 март 2022 в 07:36 2242 0

Снимка Архив

Нови преговори между представителите на Русия и Украйна ще се проведат в Турция, съобщи говорителят на президента Реджеп Ердоган.

Срещата между преговорните делегации ще се състои в Истанбул. 

Преговорите се случват след разговори между президентите Ердоган и Путин, в хода на които турският държавен глава е подчертал необходимостта от прекратяване на огъня и установяване на мир между Русия и Украйна възможно най-скоро, както и от подобряване на хуманитарната ситуация в региона. 

Украйна е готова да обсъди приемане на неутралитет като част от мирно споразумение с Русия, заяви президентът Володимир Зеленски в онлайн интервю с руски журналисти от независими медии. А медийният регулатор в Москва забрани на руските медии да го излъчват и обяви, че започва разследване срещу участвалите издания. 

По-късно, в среднощно видеопослание, Зеленски каза, че Москва се страхува от интервюто му, добави, че предстои напрегната седмица в дипломатически план и благодари на десетките градове, в които през почивните дни се проведоха шествия и концерти в подкрепа на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови