Quantcast

Норвежки изтребител в близка среща с руски самолет (видео)

OFFNews Последна промяна на 02 декември 2014 в 08:13 15920 4

Въоръжените сили на Норвегия публикуваха видео, на което е заснет инцидент на техен изтребител с руски самолет. От кадрите става ясно, че руски изтребител се прилепва до норвежки F-16 в международното въздушно пространство.

Според въоръжените сили на Норвегия видеото показва как руски МиГ-31 внезапно отрязва пътя на два норвежки F-16. "Какво става, по дяволите," казва норвежкият пилот, който пръв засича самолета и опитва да се отдалечи от преминаващия на 20 метра руски изтребител.

"Срещите" на руски военни самолети със самолети на държави от НАТО зачестиха през последните месеци. 

Норвежки изтребители са вдигани в бойна готовност заради руски самолети 43 пъти тази година, в сравнение със 16 случая през 2005 година. 

НАТО неотдавна предупреди за потенциални рискове за гражданското въздухоплаване, като оповести, че се наблюдава три пъти по-голяма активност на руски самолети в сравнение с миналата година, предимно в Прибалтика, но и на други места в Европа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2015 в 22:24

педеруснаците ще лапат чепа някой ден. ще им го наврат дълбоко и заслужено.

02.12 2014 в 23:28

Руският изтребител само ги е доближил и са се насрали, какво ли би станало, ако беше предприел нещо по-сериозно?

02.12 2014 в 18:20

Ами Норвежците са се наврели в руската машина, защото те са излетели да го пресрещат. Ако си бяха стояли на своя територия нямаше да им се случи нищо!

02.12 2014 в 10:40

Поведението на руската авиация е некоректно и опасно.Политически бруталния путька цели инцидент,за да увери заслепения от "патриотизъм" руски народ,че Западът е виновен за всичко и цели унищожението на расия,която лъжа е залегнала във вътрешно-идеологически план.Хубаво е ,че силите на НАТО са въздържани .путин ще падне ,рано или късно в ямата на собствения си капан..