Нетаняху за атентата в Бургас: Беше Хизбула, но е тайна как разбрахме

11 септември 2012 в 16:17 2416 3

В Ерусалим се проведе междуправителствено заседание между България и Израел. Снимка: Министерски съвет
В Ерусалим се проведе междуправителствено заседание между България и Израел. Снимка: Министерски съвет

Aтентатът в Сарафово е извършен от Хизбула, категоричен е премиерът на Израел Бенямин Нетаняху.

Има разлика между това, което имаме и държим, и това, което показваме, защото би застрашило източниците ни на информация, заяви Нетаняху на пресконференция след срещата си с българския премиер Бойко Борисов.

Търсим най-добрите начини за съвместна работа с българското правителство и с други правителства, за да имаме резултати, които се очакват от нас, за да може Хизбула, под диктата на Иран, да спре световния терор, добави израелският премиер.

Винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда такъв, стига да имаме достатъчно доказателства. В момента ги нямаме и затова продължаваме усилено да работим по разследването, заяви от своя страна Бойко Борисов.

Българският премиер и 11 министри от кабинета участваха в съвместно заседание с кабинета на Израел в Ерусалим.

Разследването на атентата в Бургас се води от нашите служби, които си партнират със службите от САЩ, Израел, Великобритания.

Службите трябва да поработят много добре и ние да разберем кой е този човек, от къде е дошъл - така ще разгадаем цялата схема и взаимовръзки, допълни Борисов.

През втория ден от визитата в Израел министър – председателят Бойко Борисов и водената от него правителствена делегация посетиха националния „Мемориал на катастрофите /Холокоста/ и героизма” – „Яд Вашем” и музея на изкуствата в Мемориалната зала. Борисов поднесе венец в памет на загиналите в Холокоста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!