Quantcast

Нетаняху: В битката срещу тероризма с България стоим от една страна

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2016 в 16:11 3185 3

В битката срещу екстремизма и тероризма стоим от една страна. Това е битка за общите ни ценности и ценностите на цивилизацията, към която принадлежим.

Това заяви израелския премиер Бенямин Нетаняху след срещата с премиера Бойко Борисов, който е на посещение в страната, като припомни още, че България и Израел са си сътрудничили тясно след атентата в Бургас. 

"Удоволствие е да приветствам моя добър приятел Бойко Борисов в Ерусалим. Изключително близкото ни лично приятелство, както и това между народите ни, което датира от векове, но е особено силно след спасяването на българските евреи от Холокоста, дава практически резултати, подчерта Нетаняху, като допълни, че българските евреи имат изключителен принос към развитието на Израел. 

От своя страна, премиерът Борисов посочи, че в сферата на сигурността често се консултира с колегата си.

Той е изключително компетентен човек, учебник за това, което се случва в региона. Винаги споделя с мен това, което знае и прогнозите си, заяви премиерът. 

През изминалите няколко години българо-израелските отношения отбелязаха значителен подем, в традиционния дух на взаимно доверие, приятелство, сътрудничество и партньорство, и придобиха за нас важно стратегическо измерение, отбелязаха двамата премиери. 

По време на срещата си те обсъдиха възможността за съвместна работа в областта на енергетиката, най-вече по отношение на експлоатацията и преноса на газ, съвместно с други страни – партньори.

Виждам големия потенциал на газовите находища в Израел. Има огромно бъдеще в тази сфера. Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика, приоритетно във високотехнологичните сектори. България има интерес и да ползва ценния опит на Израел по отношение на възможностите за съвместни проекти в областта на земеделието, каза още Бойко Борисов.

По думите му трябва да се работи и за свикване на първа сесия на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество, което по думите му допълнително ще допринесе за идентифициране на сфери и проекти за сътрудничество.

Премиерът потвърди българската позиция за решаване на израелско-палестинския конфликт на основата на две държави, съжителстващи в условията на мир и сигурност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2016 в 15:17

Няма знак на равенство между "израелци" и "евреи". Когато се говори за "евреи" в негативен аспект по принцип се имат предвид главно т.нар. "international Jews", а не израелците, които заслужават уважение поне за това, че вече колко години оцеляват сами в район, където има 18 арабски и само една еврейска държава.

Всъщност Израел е ЕДИНСТВЕНАТА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА в Близкия Изток. Въпреки разликата в класите между ББ и Биби, дано израелският премиер най-после се убеди, че българите са приятели на евреите открай време.

25.02 2016 в 21:20

"В битката срещу тероризма с България стоим от една страна"

Tова е абсолютно вярно - като се има предвид, че бойци на Ал-Кайда/Нусра се лекуват в израелски болници, а ние им пращаме оръжие което американците го поръчват и тестват тук, със сигурност сме от една страна - тази на терористите.

25.02 2016 в 19:09

Та вие до преди по-малко от век нямахте държава , за какви приятелства между народи говорите ? Повечето европейски евреи са хазари , които не са семити . А хазарите както знаем са врагове на Стара Велика България , и официално се води , че Аспарух е бягал от тях ? Евреите не са се ползвали с много добро има през средновековието , което е може би понеже са виновни за разпъването на християнския бог , аз лично не вярвам да е заради това . Иван Шишман е бил способен цар , но народа не го е харесвал понеже е син на еврейката Сара . Имаме една думичка мошеник , която идва от еврейското име Моше , или както е по известно Моисей .
Та , за какви вековни приятелства говорим отново ?

П.С.

Не съм расист ,или анти-семит , просто обичам историята и конкретните факти .....