Quantcast

Разглеждаме Израел като потенциален доставчик на газ

OFFNews Последна промяна на 25 февруари 2016 в 13:11 2789 8

Разглеждаме страните от региона на Средиземноморието и в частност Израел като потенциални доставчици на газ за България и региона на Югоизточна Европа.

Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който се срещна с председателя на Националния икономически съвет на Израел проф. Ави Симхон.

Двете страни имат неизползван потенциал за развитие на отношенията в областта на икономиката и енергетиката, а осигуряването на енергийната сигурност и диверсификацията на източниците на енергоресурси в региона на Близкия Изток, Средиземноморието и Балканите е неразделна част от постигането на политическа и икономическа стабилност, подчерта Дончев.

Според Дончев и Симхон постигането на ефективно сътрудничество в областта на енергетиката в региона, включително и по линия на инициативата на ЕК за Евро-средиземноморска газова платформа, може да послужи като основа за цялостно активизиране на отношенията между страните от района на Близкия изток, Средиземноморието и Балканите.

По време на срещата двете страни обсъдиха мерки за стимулиране на високотехнологични производства и старт-ъп компании. България може да черпи от опита на Израел в изграждането на научна инфраструктура, основана на центрове по компетентност в ключови за икономиката сфери, категоричен е Томислав Дончев.

Вицепремиерът Дончев е част от българската делегация, която е на посещение в Израел. Като част от посещението той ще се срещне и с почетния консул на България в Израел Мони Бар и с народния представител в Кнесета Йоси Бейлин.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2016 в 18:32

Сефте. Потенциални доставчици - бол. А реален кога?

25.02 2016 в 16:09

Е как , той е натовски кадър , и уверено вярва , че диктатора Асад ще падне от власт и щатите ще им помогнат да изберат демократично правителство , с което всички в Европа да работим за развиването на връзките ЕС-Близкия Изток .
След като почнахме предимно едностранен обмен на жива сила , всички сме силно заинтересовани , да почнат да изнасят и други благини към стария континент .

25.02 2016 в 15:19

Как ще го носи тоя неук глупендър от Израел, в джобовете си ли?

25.02 2016 в 14:01

Чак сега ли се сетихте? На всичкото отгоре ще стане поредното голямо приказване с нулев резултат. Оп, пардон - все някой ще усвои некви пари за проучване и други алабалистики.

25.02 2016 в 13:50

Може и петрол да купуваме от тях - Израел хем купуват от ИД евтин петрол който могат да изнасят, хем и в окупираните от тях Голански Възвишения има петрол.

Да живее братският еврейски народ който събори паметника на цар Борис III защото е спасил само 50 000 евреи което е крайно недостатъчно, но все пак са братски народ по пиндоско-ислямистко-еврогейско-атлантическа линия.

25.02 2016 в 13:48

А те разглеждат Боко като потенциален клиент. Не се изненадвайте ако го прегръщат. И той го търси и те обичат клиенти на едро.

25.02 2016 в 13:44

Демократично настроените проститутки ореваха света , че не искат да сме обвързани с руски газ , е , сега вече се уредихме с честни и почтени търговци , аз никога не съм чувал някой да е бил измамен от евреин .....

25.02 2016 в 13:39

кадето и да отидат тия идиоти все газ им се привижда. А в България все още само от Русия има газ.