Навални се подигра на Путин, който предположи, че сам се е отровил с Новичок

OFFNews 23 септември 2020 в 10:36 4350 2

Навални и съпругата му Юля в берлинската болница.

Руският президент Владимир Путин е предположил, че Алексей Навални може сам да е взел отрова от групата "новичок" в телефонен разговор с президента Еманюел Макрон. Разговорът се е провел на 14 септември - над 3 седмици след покушението срещу руския опозиционер, твърди френският в. "Монд", позоваващ се на собствен източник.

Алексей Навални коментира версия в социалните мрежи така: “Добра версия. Смятам, че трябва да бъде изучена най-внимателно. Сготвил си “Новичок” в кухнята. Кротко си отпил от манерката в самолета. Изпаднал в кома. Преди това се разбрал с жена си, приятели и колеги, че ако Министерството на здравеопазването настоява да бъда откаран на лечение в Германия, те в никакъв случай да не разрешават това.

Да почина в омската болница и да се окажа в омската морга, където биха установили причината за смъртта ми “поживял си е достатъчно” - ето това е крайната цел на моя хитър план. Но Путин ме надигра. Той ме може да бъде излъган просто така. В крайна сметка аз, като глупак прекарах в кома 18 дни, но не постигнах своето. Провокацията е неуспешна.”

Вижте тази публикация в Instagram.

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

Според "Монд" в разговора Путин казал още, че "новичок" не е с толкова сложен състав, колкото се е твърдяло преди. Пред Макрон руският президент бил нарекъл Навални "най-обикновен човек, създаващ с глупостите си проблеми чрез интернет", а неговият Фонд за борба с корупцията шантажирал депутати и чиновници.

Късно във вторник говорителка на външното министерство в Париж заяви, че страната разглежда искане от главния прокурор на Русия за помощ по случая с Навални.

"Монд" използва случай да критикува и инициативата на Макрон от лятото на миналата година за "стратегически диалог" с Русия по важни въпроси като разоръжаване, кибер сигурност, Сирия и замразените конфликти.

В разговора с Путин френският президент изрично подчертал, че "Новичок" не може да се използва от частна организация и че е нужно официално обяснение от руските власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

23.09 2020 в 17:19

Колко некадърни трябва да са путинските тайни служби, че всяко покушение, което организират, да е провал?! Надявам се да разберем в следващия филм на Фонда за Борба с Корупцията. Препоръчвам да се гледа като образец за журналистически разследвания.

3232

2

tarabata

23.09 2020 в 16:24

чудя се на Путин защо обръща внимание и му вдига акциите на тоя криминал?!