Навални: Юля, любовта ти ме спаси. Tова да бъде записано в учебниците по неврология

OFFNews 21 септември 2020 в 15:37 11589 2

Руският опозиционер Алексей Навални, който се възстановява от отравяне с препарата Новичок в берлинската болница "Шарите", публикува много искрен и разтърсващ разказ за това как любовта на съпругата му Юлия го е спасила.

Той споделя и че днес, след като е преминал през дните в кома, вече знае повече за това какво е любовта.

Според Навални именно любовта на съпругата му се е оказала решаваща за това да се възстанови.

Ето и цялата му публикация:

Публикация за любовта

На 26 август с Юлия имахме годишнина - 20 години от сватбата, но аз дори се радвам, че я пропуснах и че мога да пиша едва сега, месец по-късно, когато зная малко повече за това какво е любов.

Вие, разбира се, сте виждали такова нещо 100 пъти по филмите, чели сте и в книгите как един любящ човек лежи в кома, а другият с любовта си и безпределната си отдаденост го връща към живота. Така беше и при нас. По каноните на класическите филми за любов и кома. Спях, и спях, и спях. Юля идваше, говореше ми, пееше ми песнички, пускаше ми музика. Няма да лъжа, нищо от това не помня.

Но ще ви разкажа какво помня. А и едва ли може да се каже "помня", по-скоро имам предвид първите ми усещания и емоции. Те завинаги са запечатани в главата ми. Лежа. Вече са ме извадили от кома, но никого не познавам, не зная какво се случва. Не говоря и не зная какво е да говориш. И всичкото се заключаваше в това да Я чакам да дойде. Коя е тя - не ми е ясно. Как изглежда - също не зная. 

Дори да успея да видя нещо с разфокусиран поглед, тогава просто не мога да си спомня образа. Но разбирам, че Тя е различна, затова лежа и я чакам през цялото време. Тя идва. Намества възглавницата ми много удобно. Тя няма тих, съчувствен тон. Тя говори весело и се смее. Тя ми казва нещо. Когато тя е наоколо, идиотските халюцинации отстъпват. С нея ми е много добре. След това, когато си тръгва, се чувствам пак тъжен и отново я чакам.

Не се съмнявам и за секунда, сигурен съм, че има научно обяснение за това. Като улавях тембъра на гласа на жена си, мозъкът ми е отделял допамини, ставаше ми по-лесно. Всяко посещение буквално ме лекуваше, както и всяко очакване Тя да дойде. Но колкото и страхотно да звучи медицинското обяснение, сега със сигурност знам само от собствения си опит: любовта лекува и ви връща към живота. Юля, ти ме спаси и дано това да бъде записано в учебниците по неврология.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

2

tarabata

22.09 2020 в 13:20

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ в учебниците по история ХАХАХАХАХАХАХАХАХА жалък криминал.

12135

1

Koilo

21.09 2020 в 20:23

Аз имам не един, а няколко въпроси.
Путин толкова ли няма отрова, която да действа, че все ги отравя така че после се оправят?
Ако Путин е искал да го трови, но все пак някак не се е получило и не е умрял от раз, нали няколко дни беше в болница в Русия и какво му е пречело да го довърши?
Като не може да убие един човек, как си представяте Путин да е погубил хиляди?
Всичко в тая история смърди на постановка.