Quantcast

НАТО: Примирието в Украйна е само на думи

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2014 в 14:48 1563 7

Генерал Филип Брийдлов.

Снимка REUTERS

Генерал Филип Брийдлов.

Главнокомандващият войските на НАТО в Европа ген. Филип Брийдлов заяви, че двуседмичното примирие между Украйна и проруските отцепници е само на думи, пише "Уол стрийт джърнъл".

Той добави, че е почти невъзможно да се установи колко руски войници действат на територията на Украйна в момента.

"Положението в Украйна не е много добро. На практика примирието е само на думи", каза генералът, като обясни, че бройката на изстреляните артилерийски снаряди е същата като тази преди сключването на примирието.

"В момента границата между Русия и Украйна е в ръцете на Москва и отцепниците, което прави двупосочното движение на бунтовниците и руските войници почти невъзможно за следене", заяви Брийдлов.

Той обаче разясни, че броят на руските войници в Украйна значително е намалял, но това не е причина за успокоение, тъй като те не са се завърнали по домовете си, а стоят близо до границата, готови да се намесят, ако се наложи.

Началникът на войските на алианса в Европа вече обяви създаването на военен корпус от няколко хиляди души, който да реагира мигновено в случай на нужда в Източна Европа. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 02:00

Мен ми е интересно как става тая работа. Няма как да определим броя на руските войници в Украина, не ги виждаме, обаче броят им е намалял ....

22.09 2014 в 00:23

Много ме кефят гърчещите се русоглисти, като след третирани с ДДТ.
------
Великата армия на Глистостан
https://www.youtube.com/watch?v=6ZPczYEeZWk

21.09 2014 в 22:19

@Коментатор 02!!!!!Човече,ако някога бъде основана Нобелова награда за "Глупост на века"-ти,ти,ти си моят фаворит!!!!!!!

21.09 2014 в 21:49

@8282,Ще го разпуснат разбира се!Веднага щом изпълни мисията си(http://www.nato.int/).
А ние ще разберем за това по изчезването на тъпите путиноидни мурзилки и още по-тъпите им коментари/въпроси под статиите.

21.09 2014 в 19:45

НАТО? Още ли не са го разпуснали?

21.09 2014 в 18:41

С какъв произход е ген. Брийдлов? Нещо името му не е англо-саксонско, германско или латинско, май?

21.09 2014 в 16:19

"В момента границата между Русия и Украйна е в ръцете на Москва и отцепниците."
Възможно е да е така.
Обаче съвсем сигурно е, че цялата останала част от Украйна е в ръцете на НАТО, чужди наемници, местни фашаги и всякаква друга пасмина.
Най-добре ще е този генерал да ни обясни за страшните терористи, дето бутнаха двете кули на СТЦ. За третата кула да си трае - нея я бутнаха извънземните терористи.
После плавно да премине към ОМП в Ирак.