Напрежението в Нагорни Карабах продължава

OFFNews 03 април 2016 в 11:44 6291 0

Напрежението и размириците в Нагорни Карабах продължават. 

Това съобщи днес ръководителят на пресслужбата на азербайджанското министерство на отбраната Вагиф Дяргяхли, цитиран от ТАСС. Руският президент Владимир Путин призова страните в конфликта незабавно да прекратят огъня и да проявяват сдържаност.

"Напрежението се запазва. През нощта арменската страна подложи на обстрел редица населени места в Азербайджан, намиращи се край разделителната линия. Няма загинали", уточни Дяргяхли. 

В събота вечерта от Армения са доставени тактически ракетни комплекси "Точка-У" и залпови ракетни системи "Торнадо", съобщава newsru.com. Тежки боеве с танкове и артилерия избухнаха в нощта на петък срещу събота между арменски и азербайджански сили по фронтовата линия в сепаратисткия анклав Нагорни Карабах в Азербайджан.

Министерството на външните работи на Турция осъди Армения за артилерийския обстрел на азербайджанска територия и я обвини в агресивно поведение. Русия, САЩ и ООН осъдиха бойните действия в региона и призоваха страните в конфликта да се върнат на масата на преговорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!