Над един милион души са подписали петиция за втори референдум за Брекзит

OFFNews 28 октомври 2018 в 11:59 3711 2

Над един милион души са подписали петиция за провеждане във Великобритания на втори референдум за Брекзит, съобщи вестник "Индипендънт", който е инициатор на петицията.

"През 2016 г. хората изразиха мнението си дали да останем в ЕС или да го напуснем. Сега, когато фактите се изясниха, дойде време хората да кажат решаващата дума по самото споразумение, докато не е станало твърде късно", призовава петицията, която бе пусната на сайта change.org преди три месеца.

В момента основният проблем в преговорите за излизане на Великобритания от ЕС е режимът на контрол по границата между Ирландия, която остава членка на блока, и Северна Ирландия, която е част от Обединеното кралство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

28.10 2018 в 20:23

Британците нямат право на нищо. Особено имайки историята, която имат.
Макар че, защо пък. Имат право на бедност и позор.

11671

1

безпартийна

28.10 2018 в 12:55

Британците имат право на втори шанс. Когато гласуваха през 2016 година, не бяха подготвени за последиците от Брекзит. Бяха нахъсвани от кресльовци като Борис Джонсън и други, които като видяха зора, се изхлузиха по терлици от правителството. Не разбирам ината на Тириза Мей за отказ от втори референдум. Според мен, референдумите изобщо не са средство, когато имаш представителна демокрация. Но когато сбъркаш с избора си, можеш да го поправиш на следващите избори. Но да не ти дадат шанс да поправиш избора си от референдум, е жестоко.