Над 500 жертви след новдненията в Тайланд

OFFNews 06 ноември 2011 в 11:26 1382 0

Броят на жертвите от наводнението в Тайланд достигна 506 души, съобщи днес Асошиейтед прес, позовавайки се на данни на правителството.

Тайланд се бори с най-голямото от 50 години насам наводнение, поразило северната и централните провинции на страната в края на юли. Наводнени са стотици промишлени предприятия и повече от 1 милион хектара оризови полета. Броят на жертвите се увеличи, след като придошлите води навлязоха по-дълбоко в столицата Банкок, наводнявайки главни пътища и заплашвайки центъра на града. Там ситуацията продължава да е тежка. В града не достигат основни продукти като храна и вода. Придошлата от север вода, която покри една пета част от територията на Банкок, обхваща все повече райони и се приближава до центъра на града. Властите предприеха действия за спиране на стихията, като укрепват защитните бариери и пренасочват водата към морето.

През юли в резултат на наводненията в Тайланд пострадаха повече от 3 млн. души. Почти 150 хил. човека останаха без домове. Транспортът и производството в страната бяха парализирани. По оценки на различни специалисти, нанесените от водната стихия щети възлизат на повече от $15 млрд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови