Москва: Турция помага на терористите. Ердоган: Русия крепи режим на убийци

OFFNews 29 декември 2015 в 16:14 5621 10

Ердоган

Снимка Архив

Турският президент замина днес на двудневно посещение в Саудитска Арабия, като преди това отправи обвинения против Москва и Дамаск.

Линията на Анкара е да подпомага терористите, а потвърждение за това е „предателското нападение“ против руския Су-24, се казва в съобщение на Министерството на външните работи на Русия, публикувано днес от ТАСС.

Министерството разпространи външнополитически обзор на 2015 година, тематично разделен на 20-ина части – по различни теми на двустранните отношения и големите международни проблеми.

В раздела, който припомня, че на 24 ноември Турция свали руски самолет, са подчертани действията на Русия „против международния тероризъм и екстремизъм, придобил безпрецедентен мащаб в действията на „Ислямска държава и други терористични групировки“.

Там пише още:

„Особено внимание се отделяше на пресичането на каналите за финансиране на ИДИЛ за сметка на нелегална продажба на нефт, откраднат от находищата в Сирия и Ирак, и транспортиран през границите на тези държави с Турция. Потвърждение за провежданата от Анкара линия на подпомагане на терористите стана предателското нападение на турските ВВС против руски бомбардировач Су-24, изпълняващ антитерористична мисия във въздушното пространство на Сирия.“

По съвпадение днес турският президент Реджеп Ердоган атакува Москва за това, че подкрепя правителството на Башар Асад в Сирия, което "безмилостно" е убило 400 хиляди души.

Ердоган е говорил пред репортери, преди да отпътува на посещение в Саудитска Арабия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Имайки предвид Москва, той е заявил: "Няма да стигнете доникъде, като подкрепяте режим, който безмилостно е избил 400 хиляди невинни хора с конвенционални и химически оръжия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!