Москва отзова посланика си в Украйна

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2014 в 09:39 9432 40

Снимка Сергей Антонов

Протестите в Киев избухнаха заради отказа на сваления президент Виктор Янукович от евроинтеграция.

Русия отзова посланика си в Украйна с мотив "влошаване на ситуацията в страната", предадоха световните агенции.

Москва осъди отстраняването на президента Виктор Янукович, който беше свален от парламента в събота.

Новият временен президент Александър Турчинов, близък съюзник на бившия премиер Юлия Тимошенко, обяви и новия курс на страната - към Европа, а не към Русия.

Именно отказът на Янукович от европейска интеграция предизвика многохилядни протести в Украйна, продължили 3 месеца. Сблъсъците със силите за сигурност доведоха до 88 жертви по официални данни на министерството на здравеопазването на страната.

Днес САЩ и Великобритания предупредиха Москва да не си позволява военна инвазия в откъсващата се от влиянието й Украйна.

След смяната на властта в страната започнаха и протести с проруска насоченост. Те са главно в автономната Крим.

Външният министър на ЕС Катрин Аштън пристига в Киев в понеделник, за да обсъди подкрепата, която ЕС може да окаже на Украйна за "дългосрочно решение на политическата криза и за мерки за стабилизиране на икономическата ситуация".

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обяви, че САЩ силно подкрепят решението на украинския парламент да отстрани Янукович и да насрочи нови избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2014 в 05:18

Балкански, има един детайл, демокрастията ни е измислена и насадена от същите другари. И в САЩ не е истинска, ако е за въпрос, МОЖЕ БИ е била истинска в Древна Елада.
Има и друг детайл обаче, "соцът" е продължение на комунизма, а комунизмът, както пиша много пъти и все е недостатъчно, не е възникнал вътре в Русия. Русия е просто жертва като нас, царското семейство е избито. Ленин, Троцки, 90% от рев. комитет не са руснаци. Сталин дори не е руснак. Така че на мен надеждата ми е все пак в Русия, когато остави окончателно този черен период в миналото. Поне сме славянски народи и можем да разчитаме на повече от трохичките, които ни подхвърлят от ЕС.

24.02 2014 в 17:10

балканче, не мисля, че точно аз съм от 10-те процента богаташчета но определено и безусловно предпочитам сегашното време пред соца. това е то.
и ако ти го вкарват непрекъснато може би трябва да се замислиш дали не си заел прекалено подканяща позиция.

между другото (аз вече обясних де)от списъка си зачертайте тавариш майора Бублик който се е превърнал в зли зелени американски банкноти.

24.02 2014 в 16:55

Тия опашати лъжи, колко било "лошо" при соца и колко било "хубаво" при демокрастията минават само на който не е видял сам за какво става дума.

Значи наша скромност имаме по равно трудов стаж при соца и още толкова при демокрастията. Един и същи ***, обаче при соца ти го слагат отвреме-навреме, и трябва да казваш, че си доволен, докато при демокрастията ти го вкарват непрекъснато, и никой не те пита.

Общо взето обаче, при соца е по-добре за 90% от народа, докато при демокрастията живот има само за 10% богаташчета.

24.02 2014 в 16:33

е, тогава поля да не се чудите защо някои хора дори и 25 години по късно дават 30 бона за главата на милиционер

защото украйна днес е следствие от СССР оня ден и украйна вчера.

24.02 2014 в 16:31

сит лорд:Защо поленце държавата държеше гражданите си като овце в кошара?
поленцето:ами такава беше политиката ама то това не е важно

мда ясно... повече няма какво да спорим. хора лишени от свободата си няма как да са добре.

24.02 2014 в 16:09

Слушай Са, Поля въпреки че за мен си Аполин без мадури.
Няма да влизам в подробности, но само ако говорим за безплатното здравоопазване, е достатъчно. Беше безплатно за сметка на ниските заплати и НАЙ-ВЕЧЕ на унизителното положение в което бяха ЛЕКАРИТЕ, а такива определено имаше, един добър инженер имаше възможност да получава пари (друг е въпроса че с тази шума можеше само да се пие яде на корем,а и не беше необходимо даже да се плаща на комсомолките и комунистките), докато на лекарите им беше забранено да се занимават с каквато и да е допълнителна дейност.
Възхищавам се на българските лекари че една част успяха да запазят морала си, въпреки всичко.

24.02 2014 в 14:41

Долните червени тролчета са захапали опорните точки и НЕ ПУСКАТ! :)
- преди се живееше по-добре
- колонизаторите ни окрадоха
- путин е бог
- янукович е законен
- протестърите от майдана са финансирани от сорос нацисти и стрелят със снайпери

Мани, мани :) Нека си пишат, кой ли ги слуша...

24.02 2014 в 14:41

Преди хората не пътуваха защото не ги пускаха, а сега – защото нямат пари. Тия 10% процента, които бяха добре при социализма, са си добре и при капитализма, и са общо взето пак същите и техните наследници. Обаче за останалите 90% сега е много по-лошо. Премахнаха им безплатното образование, безплатното здравеопазване и правото на труд. Дори и да искат да пътуват, няма с какво. При социализма не беше чак толкова хубаво, но сега е още по-лошо.

24.02 2014 в 14:39

Сит Лорд,
Такава беше политиката, но пак повтарям, това не караше влака. Или ти е сложно да го проумееш?

Сега от разстоянието на времето още повече се вижда, че воаяжите зад граница изобщо не са показателни за просперитета на една държава. Щото, ако това беше важен показател, ние да сме по-добре и от Швейцария сега. Да, ама не.

24.02 2014 в 14:30

поленце пак нещо не се разбрахме айде ще опростя въпроса

ЗАЩО народната власт всячески се мъчеше да възпрепятства пътуването на населението зад граница и ЗАЩО когато някой излезеше и не се върнеше го съдеха.

това е, не е чааак толкова сложен въпросът, не става въпрос за банани...
 
X