Михаил Горбачов е приет в болница

OFFNews Последна промяна на 10 октомври 2014 в 11:53 4959 2

Михаил Горбачов

Последният президент на СССР и лауреат на Нобелова награда за мир Михаил Горбачов е приет в болница, съобщава "Русской службе новостей".

Информацията бе съобщена от самия Горбачов пред руското издание.

"Да, хоспитализираха ме, но вие познавате характера ми, той е настроен за борба, за живот", заяви бившият съветски лидер, който призна, че влошаването на здравословното състояние му е попречило да следи седмицата на Нобеловите награди.

"Бащата на перестройката" обяснява, че състоянието му се е влошило през тази седмица: "Сега съм в болница. Настъпи обостряне. Лежа под наблюдение, целият съм в жици", казва той.

През 2011 г. Горбачов претърпял сложна операция на гръбначния стълб в Германия. Въпреки влошеното си състояние през последните години, той участва активно в обществения живот не само на Русия.

Михаил Горбачов стана лауреат на Нобелова награда за мир през 1990 г. "в знак на признание за водещата му роля в мирния процес, който днес характеризира важна част от международната общност".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2014 в 13:09

през последните години, той участва активно в обществения живот не само на Русия.

Бе не пишеше глупости. Последно като пилитечска фигура е участвал на погрбението на Рейгън 2004г. като представител на Русия. Същата година официално си даде името на една фирма да произвежда водка и това е. После замина да живее в Лондон. Не че преди това е живял в Русия, но вече "официално".
Какъв политически живот? То даже Йоло Денев с неговата "Тангра" е бил по-активен в България.

10.10 2014 в 13:01

Виж, на Великия Наследник Ким Чен Ун такова нещо никога не може да му се случи. Иначе, последния път като погледнали във фризера, изглеждал добре и напълно владеел положението. А на Горби желая да устиска и този път.