Международните агенции изтеглиха портрета на Кейт с децата ѝ - снимката е манипулирана

Принцесата се извини и каза, че сама е обработила кадъра

OFFNews 11 март 2024 в 13:28 3318 0

Катрин, принцесата на Уелс, с децата си - принц Луи, принц Джордж и принцеса Шарлот - позира за снимка, направена в Уиндзор от принц Уилям и публикувана на 10 март.

Снимка Twitter

Катрин, принцесата на Уелс, с децата си - принц Луи, принц Джордж и принцеса Шарлот - позира за снимка, направена в Уиндзор от принц Уилям и публикувана на 10 март.

Катрин, принцесата на Уелс, с децата си се усмихва на фотоапарата. По-внимателен поглед в жилетката на Шарлот обаче показва, че изображението на линията на лявата ръка на принцеса Шарлот се разминава с тази на жилетката ѝ, което води до предположението, че може да е намесен фотошоп. Снимките засилиха конспиративните теории за местонахождението на Мидълтън.

Множество фотографски агенции алармират, че най-новият портрет на Кейт Мидълтън с децата ѝ може да е дигитално променен.

Асошиейтед прес, Ройтерс и Агенция Франс прес пуснаха уведомления за унищожаване на снимката - публикувана от двореца Кенсингтън в неделя - като обявиха, че повече няма да разпространяват изображението.

АП написа: "изглежда, че източникът е манипулирал изображението". АФП се позова на "редакционен проблем", а Ройтерс заяви, че снимката е изтеглена след "преглед след публикуването".

Снимката на Кейт Мидълтън и децата ѝ - принц Джордж, принц Луи и принцеса Шарлот, е споделена от двореца Кенсингтън в социалните мрежи и е направена от принц Уилям, съобщи Би Би Си. Това е първата официално публикувана снимка на Мидълтън, откакто тя за последен път беше видяна публично на Коледа.

Принцесата отговори, че само е обработила снимката

Принцесата на Уелс се извини и пое отговорността за грешка при редактирането, довелo до оттеглянето на официална снимка на нея и трите ѝ деца от международните агенции за снимки.

В туитър, публикуван в социалните мрежи на принца и принцесата на Уелс, Катрин написа: "Подобно на много любители фотографи, от време на време експериментирам с редактирането. Исках да изразя извиненията си за объркването, което предизвика семейната снимка, която споделихме вчера. Надявам се, че всички празнуващи са имали много щастлив Ден на майката. К."

След операцията принцесата спря публичните си изяви и беше видяна само веднъж на папарашка снимка, публикувана от TMZ през март.

Единствената значителна актуализация беше, когато дворецът съобщи за планираната ѝ коремна операция на 17 януари. Дворецът Кенсингтън също така обяви на 29 януари, че Мидълтън се е върнала в замъка Уиндзор и официално опроверга твърденията, че Мидълтън е била в кома.

Мистерията около едномесечното ѝ изчезване породи конспиративни теории за местонахождението и здравето на Мидълтън, а тази последна снимка не направи много, за да успокои споменатите теории.

След публикуването ѝ в социалните мрежи се появиха множество изследователи, които се питаха дали снимката не е обработена с фотошоп или генерирана от изкуствен интелект. Мнозина се фокусираха върху маншета на розовата жилетка на принцеса Шарлот, който сякаш изчезва на снимката.

Говорител на АП насочи Business Insider към материал на изданието, в който репортерите обясняват защо смятат, че снимката е манипулирана. "Снимката показва несъответствие в подравняването на лявата ръка на принцеса Шарлот", според АП.

Други потребители изтъкнаха, че Мидълтън не носи годежния си пръстен.

"Няма пръстени, всички деца са със скръстени пръсти, странно размазване на маншетите на Шарлот, листа по дърветата, въпреки че още сме в началото на март - съжалявам, но в този момент те просто ни канят да започнем пълно кейтспиратство", пише един от потребителите на X.

Ройтерс и АФП не са отговорили веднага на молбата за коментар от Business Insider. Дворецът Кенсингтън не е отговорил веднага на въпросите на BI относно твърденията, че снимките са били променени, и не е дал публичен отговор.

Британските медии днес отделят много място на новината около спорния кадър. В свой анализ Би Би Си посочва, че гафът е в обработката, но че няма съмнения, че снимката е автентична.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!