Медии: Откриха видео от последните минути на падналия самолет

Мира Даскалова 01 април 2015 в 22:16 6717 6

Открито е видео с последните секунди преди самолетната катастрофа във Франция, при която загинаха 150 души, твърдят немският всекидневник "Билд" и френският "Пари Мач". 

Двете издания са описали предполагаемото видео, но не са публикували записа. Те твърдят обаче, че са гледали записа намерен от близък до разследването човек.

"Могат да се чуят викове "О Боже мой!" на няколко езика. Може да се чуят и три удара по метал, най-вероятно от първият питал, който се опитва да отвори вратата на пилотската кабина с тежък предмет. Към края на записа, след силно разтърсване, по-силно от всички останали, писъците се увеличават. След това нищо", пише френския "Пари Мач".

"Беше много смущаващ гледка", сподели главния редактор на "Билд" Юлиян Райхелт. Той отбеляза, че следователите са разкрили, че са намерили мобилни телефони от мястото на катастрофата, едва след статиите в "Билд" и "Пари Мач".

Райхлер заяви, че застава твърдо зад публикацията на изданието си и че "Билд" и "Пари Мач" са "напълно уверени в истинността на записа".

Прокурорът на Марсилия Брис Робен обаче е категоричен, че не е откривано такова видео. 

"Досега в процеса на разследването не е използвано никакво видео. Ако някой притежава такова видео трябва да го предаде незабавно на разследващите", подчерта Робен пред CNN.

"Информацията за намерен мобилен телефон с видеозапис, който запечатал последните секунди от полета на "Еърбъс" A320 преди катастрофата във Френските Алпи, е напълно невярна", потвърди и подполковникът от френската жандармерия Жан-Марк Меникини.

Според него мобилните телефони, събрани на мястото на катастрофата, още не са проучвани от разследващите. Тези телефони трябва да бъдат изпратени за анализ в Института за криминални изследвания на националната жандармерия в Росни-су-Боа край Париж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови