Медии: Откриха видео от последните минути на падналия самолет

Мира Даскалова Последна промяна на 01 април 2015 в 22:16 6025 6

Открито е видео с последните секунди преди самолетната катастрофа във Франция, при която загинаха 150 души, твърдят немският всекидневник "Билд" и френският "Пари Мач". 

Двете издания са описали предполагаемото видео, но не са публикували записа. Те твърдят обаче, че са гледали записа намерен от близък до разследването човек.

"Могат да се чуят викове "О Боже мой!" на няколко езика. Може да се чуят и три удара по метал, най-вероятно от първият питал, който се опитва да отвори вратата на пилотската кабина с тежък предмет. Към края на записа, след силно разтърсване, по-силно от всички останали, писъците се увеличават. След това нищо", пише френския "Пари Мач".

"Беше много смущаващ гледка", сподели главния редактор на "Билд" Юлиян Райхелт. Той отбеляза, че следователите са разкрили, че са намерили мобилни телефони от мястото на катастрофата, едва след статиите в "Билд" и "Пари Мач".

Райхлер заяви, че застава твърдо зад публикацията на изданието си и че "Билд" и "Пари Мач" са "напълно уверени в истинността на записа".

Прокурорът на Марсилия Брис Робен обаче е категоричен, че не е откривано такова видео. 

"Досега в процеса на разследването не е използвано никакво видео. Ако някой притежава такова видео трябва да го предаде незабавно на разследващите", подчерта Робен пред CNN.

"Информацията за намерен мобилен телефон с видеозапис, който запечатал последните секунди от полета на "Еърбъс" A320 преди катастрофата във Френските Алпи, е напълно невярна", потвърди и подполковникът от френската жандармерия Жан-Марк Меникини.

Според него мобилните телефони, събрани на мястото на катастрофата, още не са проучвани от разследващите. Тези телефони трябва да бъдат изпратени за анализ в Института за криминални изследвания на националната жандармерия в Росни-су-Боа край Париж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.04 2015 в 06:05

Ще извадиш телефон и ще снимаш, това ли ми казваш ? Много лесно предположение, дадено на топличко и на сигурно вкъщи. Аз пък ти казвам, че не само няма да снимаш, а ще си си забравила даже името от страх

02.04 2015 в 09:36

mortimor, нормално е да иска да документира. И аз, ако знам,че ще умра и аз бих го направила, за да се види от други хора, разследващи и т.н.

02.04 2015 в 07:53

mortimor,
Нещо си се объркал, има всякакви хора. А, в крайна сметка не всички са мислили, че ще умрат, надявали са се, докато не са умрели.

01.04 2015 в 23:32

Първата работа на човек падащ със самолет
освен да вика е да извади и телефон да снима...

01.04 2015 в 23:06

"Първия питал" или пилот? Добре, че е контекста, за да отгатнем какво стои зад поредното "тайпо". Бързината преди всичко, нали така? ;)

01.04 2015 в 22:57

"Беше много смущаващ гледка"...

И членовете са изядени... Нищо ново.