Мъж взе заложници в аптека в Германия

OFFNews 10 март 2023 в 21:43 1377 1

полиция

Снимка pixabay

Според в. Билд заложниците са били двама

Германската полиция в град Карлсруе, близо до границата на страната с Франция, е отцепила зона заради ситуация с взимане на заложници в аптека, преда БТА. 

Няколко улици в града са блокирани от полицейските части. Местните не могат да се приберат по домовете си заради това и са временно настанени в близко училище, поясняват от полицията. Властите призовават всички да избягват района.

Според "Билд" напрегнатата ситуация е започнала около 16:30 ч. местно време. Полицията е била в контакт с човека, взел заложниците. "Щутгартер цайтунг" съобщава, че в аптеката е имало двама заложници, а човекът, който ги държал, поискал откуп от няколко милиона евро.

Инцидентът се разиграва ден след смъртоносна стрелба в Хамбург. При масова стрелба въоръжен мъж застреля 7 души и рани 8 в зала на църква "Свидетели на Йехова". Първоначално обявеният брой на жертвите бе 7, часове по-късно стана ясно, че те са осем

Стрелецът е действал сам и се е самоубил. Мотивите му не са известни. Той се казва Филип Ф. и е на 35 години. Бил е член на религиозната общност, към която имал "лоши чувства".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

1

Constanza

11.03 2023 в 09:47

Колко още такива случаи трябва да има, преди да ни светне, че населението набива да притежава огнестрелно оръжие? Освен полиция и армия, и то само по време на служба и определено не след пенсиониране.
 
X

Подкастът на OFFNews