Малката булка: Индийци се ожениха в самолет, за да избегнат COVID рестрикциите

OFFNews 25 май 2021 в 13:20 2952 0

Снимка twitter - SuB8u

Двойка от Индия запази цял самолет, за да се ожени във въздуха и така да избегне ограниченията за събирания, наложени заради сериозния пик на COVID-19 в страната. Не е изненадващо, че тържеството стана източник на проблеми, след като видеоклипове от гала-събитието в небето се разпространиха из социалните мрежи.

Авиационният регулатор на Индия, Генералната дирекция на гражданската авиация (ГДГА), в понеделник разпореди разследване на сватбата, която се състоя на борда на самолет на компанията SpiceJet и отстрани екипажа, който е бил на смяна.

Двойката от южния индийски град Мадурай в щата Тамил Наду резервира целия полет за няколко часа, за да проведе екстравагантната си сватба в присъствието на семейство и приятели, докато локдауна продължава в техния щат и в по-голямата част от Индия.

Съобщава се, че двойката е разменила сватбени обети в присъствието на около 170 гости и членове на семейството в момента, в който самолетът е летял над храма Минакши Аман, един от най-известните в Тамил Наду.

Снимки и видеоклипове от церемонията показаха самолета, пълен с гости, докато двойката, облечена в сватбено облекло, размени гирлянди и дори оператор заснема момента. Нито един от присъстващите не носи предпазна маска, а физическа дистанция между тях няма.

Сватбата идва в разгара на бушуващата пандемия от COVID-19, която засегна сериозно Индия. Общият брой на загиналите в страната надхвърли 300 000 и въпреки че дневния брой заразени намалява, всеки ден има още стотици хиляди нови случаи.

Тържеството беше подложенo на порой от критики, защото гостите не носят маски и не спазват никаква социална дистанция, докато страната се бори с огромна здравна криза.

Служител на ГДГА каза: "Отстранихме състава на екипажа и наредихме на авиокомпанията да подаде жалба до съответните органи срещу тези, които не спазват подходящо за COVID поведение. Ще предприемем строги действия."

Директорът на летището в Мадурай Сентил Валаван заяви, че летищните власти не са знаели за сватбата, а само, че чартърният полет е резервиран от града.

Индийският въздушен превозвач SpiceJet също заяви, че не е знаел за действителните намерения на своя клиент и полетът е резервиран за "следсватбено забавление".

"Клиентът беше ясно информиран за насоките за COVID, които трябва да се спазват, и му беше отказано разрешение за извършване на каквито и да било дейности на борда", съобщи SpiceJet в изявление.

"Агентът и гост-пътниците бяха информирани подробно, както писмено, така и устно, за социалната дистанция и нормите за безопасност, които трябва да се спазват съгласно насоките на COVID, както на летището, така и на борда на самолета по време на пътуването“, добавя превозвачът.

Двойката беше порицана в социалните мрежи, защото това събитие може да се окаже огромен разпространител на заразата.

Тамил Наду е поставен в локдаун до 31 май. Броят на гостите, разрешени за събиране на сватба в щата е ограничен до 100 души, като трябва да се спазват нормите за социална дистанция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови