Макрон на посещение в Русия

OFFNews 24 май 2018 в 21:54 3111 0

Снимка РИА Новости

Руският президент Владимир Путин посрещна френския си колега Еманюел Макрон и съпругата му Брижит в бляскавия Константиновски дворец в Стрелна, югозападно от Санкт Петербург, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Първото посещение на френския президент в Русия ще продължи два дни. То ще участва в Петербургския международния икономически форум. 

Придружаван от внушителна бизнес делегация, френският президент ще покаже волята си да продължи да прави бизнес с Русия въпреки твърде обтегнатите отношения, без обаче да отбягва трудните теми, отбелязва агенцията.

"Независимо дали става дума за Украйна, Близкия изток, иранската криза или ситуацията в Сирия, или за начина, по който се отнасяме към модерния мултилатерализъм, аз мисля, че трябва да работим заедно за общи инициативи", каза Макрон в началото на срещата с Путин.

"Отношенията ни се развиват въпреки трудностите", подчерта Путин и добави, че двамата ще разискват "ключови международни въпроси, чието решаване е в интерес и на Франция, и на Русия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови