Имигранти опитаха да пробият кордона на македонската граница

OFFNews Последна промяна на 21 август 2015 в 21:19 6837 5

Снимка BBC

Около 1000 имигранти, блокирани на македонската граница с Гърция, опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в Македония.

Това се е случило около 16.30 часа, малко след като властите са пропуснали около 450 души към близката жп гара.
Най-малко десет имигранти са припаднали и са били стъпкани и ранени.

Пострадалите са предадени на медицинските екипи за първа помощ.

Според журналистите на македонската граница полицията не е употребила сила, както се наложи по-рано днес, когато полицията използва сълзотворен газ.

Най-малко 1000 имигранти се намират все още на границата между Македония и Гърция. Органите на реда поставиха бодлива тел, за да маркират чертата, която имигрантите не трябва да преминават.

ООН изрази загриженост за употребената от македонската полиция сила и призова Скопие да въдвори ред по границата. Организацията призова и Гърция да помогне на имигрантите от страната на своята граница и да ги насочи към центрове за настаняване далеч от границата с Македония.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.08 2015 в 11:54

Значи вече не са бежанци, а имигранти...

22.08 2015 в 08:08

Безхаберността на европейските правителства и милитаризмът на Вашингтон станаха причина за огромния брой мигранти в европейските страни. Това е мнението на американският политолог Пол Крейг Робъртс, публикувано на сайта на института IPE (Institute for Political Economy).
Робърс отбелязва, че притокът на емигранти в Европа е толкова голям, че правителствата на европейските страни си прехвърлят вината едно на друго и са в постоянен конфликт кой колко бежанци трябва да приеме.
„Европейските правителства и тяхното безгрижно население сами носят отговорност за проблема с мигрантите. През последните 14г. Европа подкрепяше агресивния милитаризъм на Вашингтон, който разруши живота на милиони невинни хора.
Унищожаването на цели държави като Ирак, Либия и Афганистан, а сега Сирия и Йемен, плюс продължаващите убийства на пакистански граждани с пълното съучастие на корумпираното и предателско правителство на Пакистан породи проблема с бежанците, който маразматиците европейци си създадоха сами, твърди американският политолог.
Както пише Робъртс, безгрижността стана характерна черта за западния свят, за което страните в Европа получиха проблема с бежанците, който обаче не е достатъчно наказание на Европа за престъпленията против човечността и подкрепа на хегемонията на Вашингтон.
Експертът обръща внимание на потвърждението на бившия директор на американската Агенция на военното разузнаване Майкъл Флин, че администрацията на Барак Обама преди се изказвала за подкрепа на ислямистите, които сега са част от терористичната групировка „Ислямска държава”.

„Ако светът не се събуди и не разбере, че центърът на всеобщото зло се намира на Запад, то човечеството няма бъдеще”, обобщава авторът.

22.08 2015 в 02:39

Абе европейците НЕ ГИ ИСКАМЕ тея НЕЛЕГАЛНИ МАНГУСТИ бе!

Престанете да ги насърчавате да идват насам. Имат си техни страни, там да си решават проблемите. Европа да не е разтегателна? Стига публикувахте такива сърцераздирателни истории и фотки.

Центъра на София вече заприличва на некво предградия на Бейрут - молитвени килимчета на тротоара, вой от минарето, жени със шалвари и забрадки, мъже с бради и вид на терористи-талибани, коли на жандармерията по ъглите. Хората вече не смеят да минават от там по тъмно. Ай, сиктир! Народа не иска повече тя паплач да се влачи насам. Омерзен съм.

21.08 2015 в 23:03

Да напомня, защото пак почна манипулацията със снимки на ревящи престъпници, че според едно ТВ предаване преди седмици в национална медия на медиите са обещани стимули (беше цитирана Кунева), ако пишат положително за имигрантите, т.е. да се налага термина "бежанци" и дума да не се споменава как се чувства местното население, независимо колко страда и как го колят, крадат, бият с камъни. още по-маловажни са полицаите. Така че почва отново пропагандата на некадърните бг медии.

21.08 2015 в 23:02

Не знам за какво са загрижени от ООНЕ-то,но ние от ООДА-то сме против тази паплач.