Борисов: Няма причина да се притесняваме за бежанска вълна повече, отколкото досега

OFFNews Последна промяна на 22 август 2015 в 14:40 3313 4

"В момента няма основание за България да се притеснява за бежанска вълна повече, отколкото беше натиска досега".

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Смолян, цитиран от БНР.

"Няма как Европа да удържи на тази бежанска вълна. Това ще промени демографския фактор, разбирам ги и хората там – зад гърба им режат глави, те търсят да се спасят. Само преди няколко години и от България са бягали нагоре към Бесарабия, когато са им рязали главите. Трябва да проявяваме хуманитарност и човещина и в същото време големите началници да седнат и да се разберат по въпроса. Тези хора трябва да си стоят в своите си държави”, каза още Борисов.

По думите му управляващите са взели мерки, за да не се контролира бежанския поток към страната ни.

"Изпратихме повече хеликоптери , повече служители на границата. Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, а сега изпратихме, от вчера, и по Кюстендил, по гръцката граница, с Гърция лесно, защото като страна-член на ЕС можем да ги върнем, ако влязат повече бежанци, докато с Македония не е същия проблем. Затова там са повече хора. Тези хора трябва да си стоят в своите държави", заяви премиерът.

Той подчерта, че в съседните на България държави има правителства в оставка и политическата ситуация не е стабилна, което се отразява и на проблемите с бежанците в отделните страни.

"Знаете, че в Гърция правителството е в оставка, в Турция - в оставка, в Македония - в оставка, в Румъния премиерът подаде оставка. Виждате какво става в региона. Затова благодарих и на БСП, и на АБВ, и на всички, които поддържат коалицията - Реформаторски блок, Патриотичен фронт, за това, че имаме парламент, имаме правителство и всички заедно поддържаме стабилността в държавата. На фона на всички останали, имаме реален шанс да се измъкнем от блатото", каза Борисов.

Той обясни, че е дал за пример съседните държави, защото "сега представете си България да е без правителство, колко и как ще се борят с бежанците, и какво ще правят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2015 в 03:32

Естествено че точно ние наистиня няма от какво да се притесняваме. Спасява ни беднотията - даже на тия нещастници и през ум не им минава да останат тука. Ами ако някой им раздаде схеми с маршрута до Банкя и други места? Аз пак няма да се притесня, де.
Ама то все едно командировъчните им са за другаде, засега още не са за Балканите. "Наште" ще ни ги стоварят сигурно по-нататък.
Глупости, обаче. Това НЕ СА бежанци, това е нахлуване.

22.08 2015 в 15:58

От медиите излезе че Чехия е приела над хиляда бежанци християни.Германия е изпратила свои емисари по бежанските лагери с цел отделяне на инженери,научни работници,лекари и изпращането им в Германия.След селекция десетки хиляди сириици се намират във Флорида САЩ.Изземва се елита на тези държави.Изамващите се възползват от ситуацията и решават въпросите си там където ги стяга обувката.Българите като най,най- умни гонят всичко което се появи на границата.Кой е най-големия проблем на България.Този с демографията.Около милион стари ергени.Защо многознайковците не изпратят сватовници по бежанските лагери и не внесат християнски момичета от Сирия и Ирак.Има толкова интелигентни и страдащи момичета които чакат своя шанс.Не може да имаме толкова стари ергени и да не се възползваме от случая.Основно на границата идват издръжливи мъже.Младите момичета нямат физическата сила да дойдат до България.Политиците и организациите по демографска политика решаващи този въпрос са на ход

22.08 2015 в 15:53

В Македония предстои/така се разбраха/, в Румъния премиера подаде оставка като лидер на партията, което значи, че и на правителството предстои.

22.08 2015 в 14:55

Кога правителствата на Македония и Румъния са подали оставка?