Крими сценарий в Мексико: Цял полицейски участък арестуван за убийство

OFFNews 25 юни 2018 в 11:10 3930 0

Всички служители на полицейския участък в мексиканския град Окампо са били задържан по подозрения, че са замесени в убийството на кандидат-кмет, съобщи Би Би Си.

Жертвата е 64-годишният Фернансо Анхелес, който бил застрелян от убиец в четвъртък пред дома си.

Това далеч не е първата жертва в изборната кампания. Над сто кандидати са застреляни преди парламентарните избори, които ще се проведат на 1 юли, допълва Би Би Си.

Анхелес е третият убит в своя щат само за седмица.

След убийството му са арестувани 27 полицаи и местният секретар по сигурността. 

Фернандо Анхелес бил успешен местен бизнесмен с малко политически опит. Мислел да се яви на изборите като независим кандидат, но накрая се включил към лявоцентристката Партия на демократичната революция. Негов приятел казва, че бизнесменът не искал повече да вижда района си тънещ в бедност, неравенство и корупция.

След стрелбата в града дошли служители на федералната полиция, но били спрени от местните полицаи. Наложило се да се върнат с нови заповеди и задържали всички от градския участък. С белезници били отведени в столицата на щата за разпит. Прокуратурата им повдигнала обвинения за връзки с организирани престъпни групи.

Идната неделя Мексико избира нов президент, сенатори и депутати, както и още около 3000 представители на местните и регионалните власти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови