Кръщават най-голямото турско летище на Ердоган

OFFNews 13 август 2014 в 21:42 6245 3

Реджеп Тайип Ердоган.

Снимка AP Photo.

Реджеп Тайип Ердоган.

Най-голямото летище в Турция, което в момента се строи в Истанбул, може да носи името на премиера и новоизбран президент на страната Реджеп Тайип Ердоган, съобщи "Хюриет дейли нюз".

„Ако нашата страна се радва на стабилност, ако растежът се увеличава, ако конкурентоспособността продължава да се повишава, то всичко това дължим на Ердоган”, заяви министърът на транспорта Лютфи Елван.

Третото летище в Истанбул, което ще бъде най-голямото в света с годишен пътнически капацитет от 150 милиона души, се очаква да бъде завършено през 2017 г., коментира "Тудей заман".

То е част от мащабните инфраструктурни проекти, подети от премиера Ердоган и определени като „фараонски” от неговите критици. 

На името на "високия мъж", както го наричат поддръжниците му, вече са наречени държавен университет в провинция Ризе, както и булеварди, улици, стадиони, паркове и училища из цяла Турция.

На премиера са кръстени дори две новооткрити риби - "Реджепи" и "Емине" (каквото е името на съпругата му). Турският университетът, чиито учени са открили рибите, обаче отрече имената им да са вдъхновени от Ердоган.

В Сингапур тази година откриха нов вид орхидея, която кръстиха "Дендробифм Тайип-Емине Ердоган", след като Ердоган посети ботаническата градина в Сингапур.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!