Ковачевски: Сблъсъците между ''Левски'' и ''Шкупи'' са предизвикани от двете страни и нямат връзка със спорта

OFFNews 28 юли 2023 в 14:04 1561 0

Димитър Ковачевски

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Димитър Ковачевски

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски заяви, че вчерашните инциденти преди мача между "Левски" и "Шкупи" в Скопие са били предизвикани от хулигани от двете страни, които нямат връзка със спорта, предаде БТА.

Снощи запалянко на "Левски" беше намушкан в Скопие, а 19 българи и 2 македонци бяха арестувани при сблъсък с полицията. В сблъсъците бе ранен и полицай. Днес Ковачевски уточни, че полицаят към момента е на домашно лечение. "Никой не говори за това кой футболист как е играл, всички говорят за това кои са тези 10, 15, 20 хулигани, които са се сбили помежду си, а раниха и полицай", посочи той.

Ковачевски отбеляза, че няма информация дали България е изпратила протестна нота, но че ако това се случи, то министерството на външните работи на Северна Македония ще отговори подобаващо.

"Футболистите са дошли да играят футбол заради истинските фенове. Това, което се случи вчера, е още едно доказателство, че футболът, както и всеки друг спорт, трябва да се остави на спортистите и на истинските фенове, а не на хулиганите, които превземат новините и никой не говори за това как са играли футболистите", подчерта Ковачевски.

Раненият българин беше приет в болница с прободна рана в корема снощи, след като е влязъл в сблъсък с местни в квартал Чаир в Скопие. Болницата потвърди, че след извършена операция състоянието му е стабилно. Вътрешният министър на Северна Македония Оливер Спасовски съобщи по-рано днес, че самоличността на нападателите е изяснена и че те се издирват.

Срещата между "Левски" и "Шкупи" от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „"Тодор Проески" в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск. До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!